Malonedeljski vinogradniki so Dan državnosti proslavili s pohodom od kleti do kleti

Podeljena so bila tudi priznanja za dosežene rezultate na letošnjem društvenem ocenjevanju vin

Branko Košti, nedelja, 28. junij 2020 ob 11:40
Pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja

Pohod od kleti do kleti DV Mala Nedelja

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja je kljub posebnim razmeram, ki jih narekuje pandemija koronavirusa, ohranilo dolgoletno tradicijo praznovanja dneva državnosti. V četrtek, 25. junija, je namreč pripravilo tradicionalni Pohod od kleti do kleti.

Kljub ne najbolj obetavnemu vremenu na praznično jutro, se je sredi dopoldneva, ko se je skozi oblake prebil že kakšen sončni žarek, na sedežu društva v Moravcih zbralo lepo število druženja željnih pohodnikov, ki so se odločili preživeti praznični dan med vinorodnimi prleškimi griči. Za veselo razpoloženje so že med zbiranjem poskrbeli v zadnjih letih redni gostje, veseli harmonikarji iz Velenja.

Po prejeti obvezni opremi pohodnikov, kozarca z emblemom društva in opozorilih organizatorjev glede upoštevanja varnostnih ukrepov s ciljem preprečevanja širjenja virusa, se je kolona pohodnikov, na čelu s harmonikarji, podala do kleti družine Kosi v Moravcih, kjer jih je s svojo družino gostila aktualna vinska kraljica društva Martina X Daniella Kosi, nadalje jih je pot popeljala v Drakovce, v zaselek Zdole, kjer so jih pričakale bogato obložene mize z domačimi dobrotami in seveda odličnim vinom, s katerim jih je pogostila družina Stojnšek. Ob naslednjem postanku v Drakovcih je pohodnike pogostila družina Špindler. Predvidena trasa pohoda je veselo družbo popeljala v Moravce, kjer so bili deležni gostoljubja družin Žnidarič in Holc.

Pohod se je zaključil s tradicionalnim druženjem na sedežu društva v Moravskem vrhu, kjer je ob povratku pohodnike pričakal odličen bograč, za katerega sestavine so priskrbeli in ga tudi skuhali preverjeni kuharji in kuharice iz lovske družine Mala Nedelja. Podpredsednik društva Zvonko Škrget je ob pomoči vinske kraljice društva Martine X – Danielle Kosi in predsednika Antona Žinka, vinogradnikom podelil priznanja za dosežene rezultate na letošnjem društvenem ocenjevanju vin, ki je potekal v začetku junija.



Več v Družabno