Na osrednji prireditvi ob 22. občinskem prazniku in dnevu državnosti podelili štiri priznanja

Sporočilo slovesnosti na Razkrižju je bil klic po miru in strpnosti ter reševanju vseh odprtih vprašanj v družbi z dialogom

Prlekija-on.net, nedelja, 28. junij 2020 ob 22:43
22. občinski praznik na Razkrižju

22. občinski praznik na Razkrižju

V Občini Razkrižje so v petek, 26. junija, kljub omejitvam zaradi priporočil, predpisov in navodil za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2, osrednjo prireditev ob 22. občinskem prazniku in dnevu državnosti, izpeljali svečano, umirjeno in dostojanstveno.

Prireditev je potekala v čudovitem naravnem okolju Centra Zavirje Razkrižje. V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Prireditev so počastili predstavniki Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, vsi s svojimi praporščaki.

Podeljena so bila štiri priznanja: eno županovo in tri občinska priznanja.

Županovo priznanje je bilo podeljeno turističnemu krožku na razkriški OŠ za osvojeno zlato priznanje na 34. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Občinska priznanja pa: Urški Rob iz Veščice za inovativnost pri razvoju naravne kozmetike pod blagovno znamko Thinktura, Emilu Bedekoviču iz Veščice za izvirnost pri pridelavi domačega kisa Čarička in rojaku, ki živi v Ljubljani, Vladimirju Žabotu za pomembne dosežke na literarnem področju in ohranjanje razkriškega dialekta ter v svojih delih izkazane navezanosti na domače kraje.

Slavnostna govornica je bila zdravnica, prim. mag Branislava Belović, dr. med., spec. pediatrije in socialne medicine.

Predstavniki veteranskih organizacij so v spremstvu podžupana Občine Razkrižje Denisa Baumgartnerja, obiskali vsa tri obeležja osamosvojitvene vojne, ki so postavljena v Občini Razkrižje in ob njih položili vence.

Na koncu je najstarejša članica občinskega sveta, ga. Terezija Nemec prižgala jubilejni, 30. kres v počastitev rojstva samostojne Slovenije.

Sporočilo slovesnosti je bil klic po miru in strpnosti ter reševanju vseh odprtih vprašanj v družbi z dialogom.



Več v Kultura in izobraževanje