Zajelo nas je neurje, močan veter je lomil drevesa

Na srečo na našem območju ni bilo hujših neviht s točo, le močneje je deževalo in zapihal je okrepljen veter, ki je na območju občine Ormož podrl nekaj dreves. Več nevšečnosti z vremenom je bilo na širšem območju Štajerske, kjer je veter podiral drevesa in odkrival strehe, voda pa je zalivala objekte.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. junij 2020 ob 18:18
Neurje v Prlekiji

Neurje v Prlekiji

V ponedeljek popoldan so naše kraje zajele plohe in nevihte. Agencija RS za okolje (ARSO) je izdala tudi opozorilo, da bo možna tudi kakšna močnejša nevihta s točo. Na srečo na našem območju ni bilo hujših neviht s točo, le močneje je deževalo in zapihal je okrepljen veter. Na skrajnem severovzhodu z vremenom ni bilo večjih nevšečnosti, ob 14.47 je sicer v naselju Šardinje, v občini Ormož, močan veter lomil drevesa, ki so padala na cestišče. Gasilci PGD Velika Nedelja so razžagali in odstranili pet dreves ter pobrali ogromno vejevja s cestišča. Več nevšečnosti z vremenom je bilo sicer na širšem območju Štajerske.

Veter podiral drevesa in odkrival strehe

V občini Šentilj je v naselju Ceršak meteorna voda zalila prostore poslovnega objekta. Gasilci PGD Ceršak so meteorno vodo izčrpali. V občini Sveta Ana je močan veter v naselju Krivi Vrh podrl drevo preko ceste. Gasilci PGD Sveta Ana so drevo odstranili. V občini Maribor je močan veter v centru mesta Maribor podrl tri drevesa. Gasilci JZGB Maribor in PGD Maribor-mesto so drevesa odstranili. Močan veter je v občini Selnica ob Dravi v naselju Spodnji Boč podrl drevo preko ceste. Gasilci PGD Selnica ob Dravi so drevo odstranili.

Ob 14:17 so zaradi neurja podrta drevesa ovirala promet na cesti Ožbalt - Kapla na Kozjaku. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevesa razžagali in odstranili. V občini Lovrenc na Pohorju je močan veter podrl dve drevesi preko ceste v naselju Puščava in Rdeči Breg - del. Na intervencijah je sodelovalo 7 gasilcev iz PGD Lovrenc na Pohorju. Ob 14.37 je v naselju Podvelka v občini Podvelka prišlo do izpada električne energije, zaradi česar je ostalo brez elektrike 427 odjemalcev. Napako so ob 15.30 odpravili delavci Elektra Maribor.

V občini Duplek je močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše v naselju Zgornji Duplek in v naselju Dvorjane podrl drevo. Posredovali so gasili iz PGD Dvorjane. V občini Miklavž na Dravskem polju je močan veter na cesto podrl dve drevesi. Na intervenciji je posredovalo 6 gasilcev iz PGD Mikavž na Dravskem polju.

Ob 15.10 je v naselju Pleterje, občina Kidričevo, močan veter zlomil drog električne napeljave. Gasilci PGD Pleterje so drog odstranili in zavarovali. Ob 16:34 je v naselju Vareja, občina Videm, močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Videm so drevo razžagali in odstranili iz cestišča. Ob 15.41 je v naselju Zgornje Gruškovje, občina Podlehnik, meteorna voda z vejami in umazanijo zapolnila most ter se začela razlivati. Gasilci PGD Podlehnik so odstranili dva kubična metra vej in umazanije in počistili prepust ter s tem omogočili pretok vode.

Ob 16.01 je v naselju Žetale močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Žetale so s pomočjo občana drevo razžagali ter odstranili. V občini Slovenska Bistrica je močan veter v naselju Zgornja Ložnica razkril del strehe osnovne šole, v naselju Spodnja Polskava in Pokoše je podrl drevesi, v naselju Visole pa je drevo padlo na streho stanovanjske hiše. Na intervencijah so posredovali gasilci iz PGD Slovenska Bistrica, PGD Zgornja Bistrica in PGD Spodnja Polskava. V občini Poljčane je močan veter v naselju Lovnik podrl drevo preko ceste. Gasilci PGD Poljčane so drevo odstranili.

Cirkulane Mali Okič 29.06.2020 13:24 podrto drevo Mali Okič Foto: PGD Cirkulane

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 29. junij 2020

V petek nas bo prešla hladna fronta s padavinami

Zvečer se bo ozračje umirilo. V torek bo sprva pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo. Jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 24 do 29 °C.

V sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. V petek nas bo prešla hladna fronta s padavinami, sprva bodo tudi nevihte.



Več v Narava