76-letna kolesarka, zaradi posledic trčenja z otrokom, v bolnišnici umrla

Pred dnevi je prišlo do trčenja 76-letne kolesarke in 7-letnega otroka. Kolesarka je danes umrla.

Prlekija-on.net, torek, 7. julij 2020 ob 15:21
Kolesarka je umrla v UKC Maribor

Kolesarka je umrla v UKC Maribor

V petek, 3. julija, smo poročali o prometni nesreči, v kateri se je huje telesno poškodovala 76-letna kolesarka. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 7-letni otrok kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce. Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla, Kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Kraj prometne nesreče so, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Trčila sta kolesarja

Otrok trčil v 76-letno kolesarko, ki se je pri tem huje poškodovala


Policisti so takrat poročali, da bodo izvedli prekrškovni postopek tako zoper kolesarko, kot zoper mamo otroka. Kolesarka namreč ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Noben od njiju ni uporabljal kolesarske čelade. Pristojnemu tožilstvu bodo podali tudi poročilo.

Danes pa so iz PU Maribor sporočili, da so jih iz UKC Maribor obvestili, da je opisana kolesarka umrla.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor v devetih prometnih nesrečah umrlo deset ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je v šestih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.



Več v Črna kronika