Oranžni alarm: Popoldan možna krajevna neurja in močnejše nevihte

ARSO je izdal opozorilo, saj bo popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij. Za celotno Slovenijo je izdan tudi oranžni alarm.

Prlekija-on.net, sobota, 11. julij 2020 ob 08:43
Izdan je oranžni alarm

Izdan je oranžni alarm

Po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO), bo danes sprva še povečini sončno, nato bo oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C, na jugovzhodu do 32 °C.

ARSO je izdal tudi opozorilo, saj bo popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij. Za celotno Slovenijo je izdan tudi oranžni alarm.

Oranžno opozorilo pomeni, da so vremenske razmere nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Oranžni alarm
ARSO je izdal oranžni alarm, vir: ARSO

V začetku tedna bo sončno, a sveže

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala burja. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 °C.

V nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Goriškem in ob morju okoli 26 °C.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, a razmeroma sveže. Veter bo počasi slabel.

PO KRATKOTRAJNI VROČINI MOŽNA KRAJEVNA NEURJA V poletju 2020 zaenkrat še nismo imeli vročinskega vala. Krajša obdobja...

Objavil/a ARSO vreme dne Petek, 10. julij 2020


Več v Narava