V središču kraja se je vzpostavil nov Bike Center

Na destinaciji Moravske Toplice beležijo vedno večji porast kolesarskih turistov in kot opažajo, je ravno kolesarjenje pogost motiv za obisk in tudi vračanje turistov.

Prlekija-on.net, sobota, 11. julij 2020 ob 18:25
Odprtje Bike Centra Moravske Toplice

Odprtje Bike Centra Moravske Toplice

TIC Moravske Toplice je s podporo Občine Moravske Toplice v središču Moravskih Toplic vzpostavil nov Bike center, katerega uradno odprtje je potekalo v četrtek. V Bike Centru je na voljo za najem več kot 30 raznovrstnih koles in električnih koles. Ob Bike Centru je vzpostavljena tudi enota Soboški Biciklin, ki je nastala s podporo projekta Turizem na kolesih s strani LAS Goričko 2020.

Na destinaciji Moravske Toplice beležijo vedno večji porast kolesarskih turistov in kot opažajo, je ravno kolesarjenje pogost motiv za obisk in tudi vračanje turistov.

»Zelena destinacija Moravske Toplice je od lanskega leta nosilka trajnostnega znaka Slovenia Green,« je uvodoma dejala direktorica TIC Moravske Toplice mag. Sonja Bily in poudarila, da je ravno prejeti bronasti trajnostni znak narekoval odgovornost za sam razvoj turistične destinacije kot top destinacije za kolesarje. Bilyjeva je dodala, da je ideja o vzpostavitvi Bike Centra nastala skupaj z Občino Moravske Toplice v smeri nadgradnje obstoječe ponudbe, saj je povpraševanje po kolesih pretekla leta ponudbo že presegalo. Kot je navedla, vidi v kolesarskem turizmu tudi priložnost za lokalne ponudnike, ki se nahajajo ob kolesarskih poteh.

Župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač je izpostavil pomembnost kolesarskega turizma v občini ter dejal, da je kolesarjenje na destinaciji pomembna storitev, zaradi katere se vrača nazaj vedno več gostov, ki prisegajo na zdrav življenjski slog. Glavač je še poudaril, da vsi ti kilometri kolesarskih poti, kategoriziranih občinskih cest, poljskih in gozdnih poti zahtevajo ustrezno vzdrževanje, kar pa jim v občini Moravske Toplice na srečo uspeva.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal, da se veseli vedno večje uporabe koles in širitve sistema Soboški Biciklin v sosednje občine.

V sklopu sistema Soboški Biciklin sedaj na voljo 8 postaj z 42 kolesi

Sistem Soboški Biciklin je v okviru Mestne občine Murska Sobota še podrobneje predstavila Angelca Dokl Mir. Z odprtjem Bike Centra v Moravskih Toplicah je v sklopu sistema Soboški Biciklin sedaj na voljo 8 postaj z 42 kolesi (od tega je 16 električnih koles). Na ta način, kot navaja, se spodbuja trajnostna mobilnost, zeleni turizem in zdrav način življenja. 

Sredstva za zagotovitev enote Soboški Biciklin v Moravskih Toplicah in Puconcih so bila zagotovljena v okviru projekta Turizem na kolesih (LAS Goričko 2020), ki ga je podrobneje predstavila Jožica Toplak.

Tako je Bike Center Moravske Toplice, ki deluje že ves julij, sedaj tudi uradno odprt. Poleg izposoje koles nudi turistične informacije in omogoča nakup kolesarskih kart ter izdelkov lokalnih ponudnikov.

Bike Center Moravske Toplice je odprt vse dni, od ponedeljka do sobote med 9. in 12. uro ter med 14. in 18. uro, ob nedeljah pa med 9. in 15. uro.

Foto: TIC Moravske Toplice



Več v Gospodarstvo