Zaključena prva sezona poletne lige v odbojki na mivki za mlade

Na finalnem turnirju, ki je potekal v ponedeljek, 20. julija, v Biotermah Mala Nedelja, so se ekipe borile za osvojitev naslova prvaka v ligi

Prlekija-on.net, torek, 21. julij 2020 ob 19:35
Poletna liga v odbojki na mivki za mlade

Poletna liga v odbojki na mivki za mlade

V krstni sezoni poletne lige v odbojki na mivki za mlade Športne zveze Ljutomer, za učence in učenke letnik 2005 in mlajše, je nastopalo 6 ekip, ki so se najprej pomerile na treh predtekmovalnih turnirjih po sistemu vsak z vsakim, dva kroga.

Po predtekmovalnem delu si je najboljše izhodišče priigrala ekipa Bunčani, ki je zbrala 17 točk, prav toliko kot drugo uvrščena ekipa Mota CB. Tretje mesto so zasedli Najjači iz Ljutomera z 12-imi točkami, četrto Pürga iz Male Nedelja z 10-imi točkami, peto mesto ekipa B2 iz Bunčan s 5-imi točkami in šesto mesto OK Ljutomer s 4-mi točkami.

Na finalnem turnirju, ki je potekal v ponedeljek, 20. julija, v Biotermah Mala Nedelja, so se ekipe borile za osvojitev naslova prvaka v ligi. Končno šesto mesto je osvojila ekipa OK Ljutomer, peto pa ekipa Pürga. V polfinale so se uvrstile ekipe: Mota CB, Bunčani, Najjači in B2.

V prvem polfinalu so bili Bunčani prepričljivo boljši od Mote CB saj so zmagali z rezultatom 2:0 (15:4, 15:5). Tudi drugi polfinale je bil hitro odločen. Ekipa Najjači je premagala B2 prav tako z rezultatom 2:0 (15:7, 15:11).

Sledila je tekma za tretje mesto, kjer so ekipa B2 tesno z 2:1 (15:13, 9:15, 15:13) premagali ekipo Mota CB in tako so igralci Rene Raj, Lan Legen, Brina Gönter, Niko Rakar in Maša Škrget osvojili bronaste medalje.

V velikem finalu sta se pričakovano pomerili favorizirani ekipi Bunčani in Najjači. Prvi niz so dobili Najjači, nato pa so Bunčani pripravili preobrat in slavili z 2:1 v nizih (12:15, 15:11, 15:8).

Srebrne medalje so tako osvojili igralci in igralke ekipe Najjači: Klemen Puconja, Aljaž Puconja, Tejo Žuman, Tijan Pisar, Lana Bukovec, Miša Kreft, Patrik Kuzma in Lucija Leštan.

Zlate medalje in naslov zmagovalca 1. sezone poletne lige v odbojki na mivki za mlade pa je pripadel ekipi Bunčani v postavi: Nik Legen, Nina Rakar, Lena Lang, Tia Lovrenčec, Barbara Celec in Alja Anželj.

Čestitke vsem ekipam za dosežene rezultate in za prikazano igro.

Prav tako se igralcem in igralkam zahvaljujemo za sodelovanje, posebej pa se zahvaljujemo Biotermam Mala Nedelja, ŠD Cven, ŠRD Banovci in Veržej, da so turnirji lahko potekali na njihovih igriščih za odbojko na mivki.

Vsi rezultati.Več v Šport