Dominika Čonč podaljšala pogodbo z italijanskim prvoligašem AC Milan

Čončeva je v pretekli sezoni veljala za eno izmed ključnih igralk Milana. Po neuradnih podatkih so jo po koncu pretekle sezone številni razglasili tudi za najboljšo tujko v italijanski ligi.

Prlekija-on.net, torek, 21. julij 2020 ob 19:55
Dominika Čonč

Dominika Čonč

Slovenska nogometna reprezentantka Dominika Čonč je podaljšala pogodbo z italijanskim prvoligašem AC Milan. Čončeva je v pretekli sezoni veljala za eno izmed ključnih igralk Milana. Po neuradnih podatkih so jo po koncu pretekle sezone številni razglasili tudi za najboljšo tujko v italijanski ligi. Milan se je tako z Mariborčanko dogovoril za novo enoletno sodelovanje. Čončeva je bila izredno vesela, da si jo je klub tako želel zadržati v svojih vrstah. Dominika se bo s svojo ekipo v Sloveniji ustavila 4. 8. 2020, ko bodo punce v Kranjski Gori odigrale pripravljalno tekmo proti Olimpiji.

Dominika Čonč

Zgodovinski nogometni prestop: 26-letna Štajerka v AC Milan


"Res sem zelo vesela, da smo se z AC Milan uspeli dogovoriti za sodelovanje še za eno leto. Vsi vemo, da je Milan eden izmed največjih svetovnih klubov, zato mi res zelo veliko pomeni njihovo zaupanje. V čast mi je, da nosim njihovo majico in da zastopam barve njihovega kluba. Kar se tiče ciljev. Milan je res začel ogromno vlagati v žensko ekipo. Že po prvem tednu treningov je razlika od lani očitna. Ekipa je prenovljena in letos resnično ciljamo na vse tri lovorike. Kar se tiče osebnih ciljev. Lanska sezona je bila zame res fenomenalna. Letos si želim nadaljevati tam, kjer sem ostala lani in samo nadgraditi vse skupaj. Mislim, da to ne bo tako težko, saj se tukaj počutim kot doma. Ne bo več potrebnega tistega prilagajanja kot lani. Od prve tekme naprej na polno. Vse skupaj želim spraviti še na višji nivo. Tako jaz osebno kot ekipa želimo narediti še korak naprej, da dosežemo vse zastavljene cilje," je ob tem povedala Čončeva.

Dominika Čonč:



Več v Šport