Petkov oranžni alarm: Ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij

V petek popoldne in v noči na soboto bo ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij. Za celotno državo je izdan tudi oranžni alarm, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. julij 2020 ob 16:15
V petek je za celotno državo izdan oranžni alarm

V petek je za celotno državo izdan oranžni alarm

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), bo v četrtek popoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do okoli 31 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 22 do 29 °C.

Toča je ponekod uničila poljščine. Tudi v sredo bodo možna neurja.

Prekmurje zajela nevihta z nalivi, vetrom in točo


Za celotno državo izdan oranžni alarm

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo v petek popoldne in v noči na soboto ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij. Za celotno državo je izdan tudi oranžni alarm, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Oranžni alarm
Za petek je po celotni državi izdano oranžno opozorilo, vir: Arso

Neurja so ponekod že v torek povzročila več nevšečnosti, med drugim je v Prekmurju padala toča in ponekod uničila pridelek.

V soboto dopoldne bo ponekod na vzhodu še občasno deževalo, na zahodu pa se bo že delno zjasnilo. Popoldne bo večinoma sončno. V nedeljo bo precej jasno, popoldne ali zvečer bodo na severu posamezne vročinske nevihte.

Pred nevihto v Murski Soboti

Toča ponekod uničila pridelek, nevihte možne tudi v sredo




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava