Valentin Horvat kot VAINO predstavlja hit SIJALA

Pesem 23-letnega Prekmurca ima v manj kot 24 urah že preko 40 tisoč ogledov na YouTube-u.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. julij 2020 ob 19:49
VAINO - SIJALA

VAINO - SIJALA

23-letni Valentin Horvat, ki prihaja iz Prekmurja, se je s samo glasbo srečal že v osnovni šoli, ko je že med samim poukom pisal besedila. S časom je začel tudi ustvarjati "rap" v prekmurskem narečju. Tako je nastalo nekaj komadov, eni bolj prepoznavni na youtube-u drugi manj. Zagotovo ste že mnogi slišali za pesem "Pridi na Goričko", kjer je prispeval in dal del besedila in katero smo tudi že predstavili na našem portalu. Pesem je bila na radiu Murski Val pesem leta ter na radiu Val202 pesem tedna. To so bili njegovi prvi koraki na glasbeni sceni. Sledili so nastopi na Soboških dnevih in na Noči čarovnic ter na mnogih lokalnih in dobrodelnih prireditvah.

Matej Kuhar, Valentin Horvat in Sandi Horvat pripovedujejo o lepoti goričke pokrajine

S spevnim komadom v prekmurščini, vabijo na Goričko


Sedaj pa se nam Valentino predstavlja kot artist pod imenom VAINO, kjer je začel delati drugačno zvrst glasbe v Sloveniji. Samo besedilo SIJALA je v srbohrvaščini, pod melodijo in celotno produkcijo se je podpisal producent RimDa, kateri je zelo priznani producent širom Balkana, sodeluje s trenutno najbolj znano dvojico Jala Brat in Buba Corelli. Nam najbolj blizu in znana izvajalka pa je Senidah, katera sodeluje že nekaj časa z njima. "Za tako zvrst glasbe sem se odločil, ker sem začutil, da je to moja zvrst, da sem bolj samozavesten in da je širša populacija poslušalcev," nam je ob tem povedal.

"Pesem SIJALA je nastajala nekaj časa, k sodelovanju in ustvarjanju s prej omenjenim producentom se lahko zahvalim prijatelju Draganu Mariču, saj je Dragan bil tisti kateri mi je dal veter v krila in me dvignil, da sem začel pisati besedila že za naslednje pesmi. Ekipa, katera je sodelovala v celem projektu je bila strpna in moram se zahvaliti, da so sploh sodelovali in potrpeli moje ustvarjanje. Ni bilo enostavno vendar nam je s skupnimi močmi uspelo. Vprašanje sledi. Ali bom obstal na eni pesmi ali nadaljeval? Ekipa je dogovorjena že za nadaljevanje in kmalu lahko pričakujete novo pesem," nam je še ob tem povedal.

Pesem pa je očitno že postala hit, saj ima v manj kot 24 urah že preko 40 tisoč ogledov na YouTube-u. Prisluhnete ji lahko v priloženem videu.



Več v Glasba in film