V petek je potekala 3. Jürjovška tržnica

Namen tržnice je promocija doma pridelane hrane, pijač in izdelkov domače obrti, domačinom pa se omogoči nakup le-teh

Branko Košti, sobota, 1. avgust 2020 ob 19:52
3. Jürjovška tržnica

3. Jürjovška tržnica

Na prenovljenem parkirišču za »Posojilnico« pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v petek, 31. julija, potekala 3. Jürjovška tržnica, katero je tudi tokrat, v sodelovanju z Občino Sv. Jurij, pripravilo TD Sv. Jurij ob Ščavnici. Namen prireditve, s katero so pričeli takoj po omilitvi ukrepov zaradi epidemije koronavirusa, odvija pa se vsak zadnji petek v mesecu, je promocija doma pridelane hrane, pijač in izdelkov domače obrti, domačinom pa se omogoči nakup le teh. Na tržnici lahko sodelujejo ponudniki, doma iz Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, ki imajo registrirano dejavnost za proizvodnjo ter prodajo domačih proizvodov.

Občina Sv. Jurij ob Ščavnici je kmetijsko območje z dokaj razvitim obrtništvom in malim podjetništvom, vse bolj pa se prebuja tudi turizem. Bogato in zanimivo ponudbo naravnih in kulturnih znamenitosti (mlin na veter, Etnološki muzej in cerkev Sv. Duha na Stari Gori ter Muzej stare tehnike v Bolehnečicih), je letos obogatilo še glamping naselje ob Blaguškem jezeru, ki bo prav gotovo v te kraje privabilo številne goste iz Slovenije in tudi tujine. Tudi tem želijo domačini predstaviti in ponuditi doma pridelano hrano, pijače in izdelke domače obrti. Jürjovške tržnice so vsekakor eden od načinov, da se gostom približajo in jim tudi prodajo svoje pridelke in izdelke.

Petkova tretja tržnica je bila, zaradi dopustov in nujnih kmečkih opravil, pričakovano nekoliko slabše obiskana, tako s strani ponudnikov kot obiskovalcev, kar pa ni vplivalo na razpoloženje, nekaj malega pa se je tudi trgovalo.



Več v Gospodarstvo