Poslanci DeSUS-a Pivčevi predlagajo, da nemudoma odstopi. Pivčeva odgovarja, da je za to prezgodaj.

Poslanec Franc Jurša, vodja poslanske skupine, je v izjavi povedal, da je stranka DeSUS pod njenim vodstvom »postala stranka afer, kar se do sedaj, v vsej njeni 30-letni zgodovini ni zgodilo. Tega poslanci in poslanke stranke DeSUS enostavno ne moremo sprejeti.«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2020 ob 15:471

Izjava poslanske skupine DeSUS

Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS-a dr. Aleksandra Pivec, se je v zadnjih tednih znašla v središču pozornosti zaradi domnevnih nepravilnosti pri zasebno-službenih obiskih. V ponedeljek vsi pričakujejo njena pojasnila.

Poslanec Franc Jurša, vodja poslanske skupine, je v izjavi povedal, da je stranka DeSUS pod njenim vodstvom "postala stranka afer, kar se do sedaj, v vsej njeni 30-letni zgodovini ni zgodilo. Tega poslanci in poslanke stranke DeSUS enostavno ne moremo sprejeti." Kot je še povedal, je Pivčeva kot visoka državna funkcionarka dolžna plačevati svoje račune. Dodal je, da Pivčeva v šestih mesecih od prevzema vodenja stranke ni dajala pomena poslanski skupini, zato so ji predlagali, da nemudoma in nepreklicno odstopi kot predsednica stranke DeSUS.

Aleksandra Pivec

DeSUS: Številna pisma podpore delu ministrice Aleksandre Pivec


Pivčeva: Ni bilo nobenega nezakonitega dejanja

Izjavo je podala tudi ministrica. Povedala je, da je o odločitvi o morebitnem odstopu danes še preuranjeno govoriti. "S to odločitvijo sem bila seznanjena pred nekaj trenutki. Še v tem tednu bomo sklicali sestanek vodstva stranke s poslansko skupino. Tukaj ne gre za vprašanje mojega odstopa, ampak za vprašanje prihodnosti stranke. Potrebno je govoriti o tem, kaj je dobro za stranko in njeno prihodnost," je med drugim povedala ter dodala, da je prepričana, da "v teh zgodbah ni naredila nobenega nezakonitega dejanja". "Kar se tiče dosedanjih zgodb, objavljenih v medijih, imam podporo predsednika vlade," je še povedala.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika