Meteorna voda zalila več stanovanjskih kleti in cest, sprožila sta se dva plazova

Gasilci so iz petih kleti izčrpali meteorno vodo, očistili ceste in meteorne jaške ter namestili protipoplavne vreče pred stanovanjskim objektom katerega je ogrožal potok.

Prlekija-on.net, torek, 18. avgust 2020 ob 15:47
Poplave na območju Ptuja, foto: 112 Ptuj

Poplave na območju Ptuja, foto: 112 Ptuj

Ponedeljkovo neurje, ki je ponekod po Prekmurju "natrosilo" točo, je tudi na širšem območju Ptuja povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Ob 20.03 je v naseljih Grajena, Grajenščak in Krčevina pri Vurbergu v občini Ptuj, meteorna voda zalila več stanovanjskih kleti in cest. Gasilci PGD Grajena so iz petih kleti izčrpali meteorno vodo, očistili ceste in meteorne jaške ter namestili protipoplavne vreče pred stanovanjskim objektom katerega je ogrožal potok Grajena.

Ob 20.26 pa sta se v Desencih, občina Destrnik, zaradi neurja z močnim dežjem na cesto sprožila plazova. Gasilci PGD Destrnik so s pomočjo delavnega stroja ceste očistili in plazova prekrili s folijo.

Toča je padala tudi v Mariboru

Po Prekmurju klestila toča


PTUJ Grajenščak GLAVNA CESTA GRAJENA-KRČEVINA PRI VURBERGU NEPREVOZNA

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

PTUJ, KRČEVINA PRI VURBERGU, KRČEVINA PRI VURBERGU, 76 VODA ZALIVA KLET

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

PTUJ, GRAJENA, GRAJENA, 58 ZALITA KLET

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

PTUJ, GRAJENA, GRAJENA, 57 ČRPANJE VODE

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

PTUJ, Grajena ČIŠČENJE METEORNIH JAŠKOV Ob 21.24 je v naselju Grajena, občina Ptuj, meteorna voda na cesto gramoz in blato ter zamašila meteorne jaške. Gasilci PGD Grajena so jaške očistili.

Objavil/a 112 PTUJ dne Ponedeljek, 17. avgust 2020

Še bodo možne občasne krajevne nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v torek popoldne spremenljivo do pretežno oblačno, še bo nastalo nekaj ploh in neviht. Ponekod bo zapihal severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo možne občasne krajevne padavine, deloma nevihte.

V sredo bo deloma sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Pozno dopoldne in sredi dneva bo še nastala kakšna ploha ali nevihta, zvečer se bo zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 °C. V četrtek in petek bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.



Več v Narava