Zapuščeni občinski prostori v sklopu LAS operacije E(t)NOTEKA dobili novo vsebino

V Andražu v Slovenskih goricah so izvedli dogodek »Festival jabolk in vina« v okviru katerega je bil prostor uradno predan svojemu namenu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. avgust 2020 ob 21:26
Festival jabolk in vina

Festival jabolk in vina

V nedeljo, 23. avgusta, z uradnim pričetkom ob 10. uri, so v sklopu LAS operacije E(t)NOTEKA v Andražu v Slovenskih goricah izvedli dogodek »Festival jabolk in vina« v okviru katerega je bil prostor uradno predan svojemu namenu. Organizator dogodka je bilo Vinogradniško sadjarsko društvo, ki je k sodelovanju povabilo lokalna društva.

Prej zapuščeni občinski prostori so v sklopu operacije, ki je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja dobili novo osveženo podobo, po idejni zasnovi lokalnega diplomanta arhitekture Danijela Zoreca.

Po kratki kulturni predstavi, ki so jo izvedli člani Kulturno umetniškega društva Vitomarci, nagovoru županje in predsednice Vinogradniško sadjarskega društva, je sledil prerez traku. V nadaljevanju pa so gostje lahko uživali v ogledu notranjih prostorov, degustaciji lokalnih izdelkov in pridelkov, ki so jih ponudniki ob dogodku razstavljali v notranjosti. Članice Društva gospodinj Vitomarci so obiskovalce postregle z lokalno kulinariko, ki je imela poudarek na jabolkih in lokalnih pridelkih.

Foto: Občina Andraž v Slovenskih goricah



Več v Gospodarstvo