Zdravko Dolinšek razstavlja

Filip Matko, torek, 29. marec 2011 ob 11:10
Zdravko Dolinšek ob nagrajeni sliki v Turnišču

Zdravko Dolinšek ob nagrajeni sliki v Turnišču

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

Tako bo javnosti predstavil nekatere svoje akvarele, akrile in olja v prostorih Doma starejših občanov v Gornji Radgoni. Razstavo njegovih del bodo odprli v sredo, 30. marca, ob 16.30, na ogled pa bodo do 30. aprila.

O njegovem slikarstvu je akademski slikar Lojze Adamlje med drugim zapisal: »…Njegovo likovno snovanje je prešlo že vrsto raziskovalnih faz in danes imamo možnost retrospektivno vstopiti v ta že prečiščeni likovni svet, poln pripovednosti in odzivov na videno v naravi. Najbolj pogosta Dolinškova tematika v slikarstvu je krajina, figuralika in tihožitje v tehniki olja ter akrila, poslužuje pa se tudi drugih slikarskih tehnik ali pa te med seboj spretno prepleta… V zadnjem obdobju pa slikar na slikovno polje nanaša, na predele prvega plana nove grafizme, ki so skupki znakovja in trepetavih površin dekorativnosti, ki slikam dodajajo novo vsebino in še močnejšo likovno senzibiliteto…«


Več v Kultura in izobraževanje