Policiste obvestil, da mu sosed na osebni avtomobil meče jajca

Oseba iz Lahoncev pa je policiste obvestila, da ji grozi sosed, pogreša pa tudi svojega psa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila oseba pod močnim vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 21:04
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 28. avgusta, ob 20.27 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Rucmanci. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških na PP Ormož, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitev doložil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 22.30 uri jih je oseba iz Lahoncev obvestila, da ji grozi sosed, pogreša pa tudi svojega psa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila oseba pod močnim vplivom alkohola.

Ob 23.50 uri so izven naselja Središče ob Dravi prijeli pet državljanov Maroka, kateri so pred tem nedovoljeno preko ZTO prestopili državno mejo. Trije tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, dva tujca pa sta bila nastanjena v center za tujce v Postojni, saj sta bila mladoletna.

Kršenje javnega reda in miru v Runeču

V soboto, 29. avgusta, ob 1.32 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Runeč. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 6.33 uri jih je oseba iz Runeča obvestila, da mu sosed na osebni avtomobil meče jajca.

Ob 7.43 uri so bili obveščeni o podrtih drevesih preko lokalne ceste v naselju Libanja, katera se je podrla zaradi neurja. O tem so obvestili interventno številko 112 in zavarovali kraj dogodka.

Ob 8.23 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti Stanovno - Ivanjkovci, med sadovnjaki. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 9.15 uri so na CMMP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Alžirije, katera sta dne 27. 8. 2020 nezakonito prestopila državno mejo izven naselja Vodranci.

Ob 10.46 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti Cvetkovci - Podgorci, za prehodom ceste čez železniško progo. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Trčil v drevo ter peš odšel s kraja

Ob 22.40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo izven vozišča ter peš odšel s kraja. Po zbranih obvestilih bo zbranih obvestilih zoper voznika izveden ustrezen ukrep.

V nedeljo, 30. avgusta, ob 10.10 uri so na MMP Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Maroka, kateri so dne 28. 8. 2020 nezakonito prestopili državno mejo izven naselja Središče ob Dravi.

Ob 16.54 se je nad območjem PP Ormož razvila vremenska celica močnega neurja, med katerim je nastala večja materialna škoda na razni infrastrukturi in objektih. V smislu preprečevanja nevarnosti za življenje in premoženje ljudi ter zagotavljanja prevoznosti cest so ugotovitve patrulj na terenu sproti sporočali pristojnim službam, katere so zadeve sanirale.

Ob 18.24 uri so intervenirali v naselju Ivanjkovci, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Kršiteljici je bil v zvezi kršitev določil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika