Aleksandra Pivec: Odločitev je na predsedniku Sveta stranke DeSUS

Aleksandra Pivec je v odzivu na mnenje statutarne komisije DeSUS-a, ki pravi, da jo svet stranke lahko razreši, dejala, da če je tako, v stranki DeSUS ni potreben najvišji organ stranke, Kongres stranke DeSUS.

Prlekija-on.net, torek, 1. september 2020 ob 16:53
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Dr. Aleksandra Pivec, predsednica stranke DeSUS, je v sporočilu za javnost, ki so ga posredovali iz DeSUS-a, navedla, da je seznanjena s sklepi, ki jih je na včerajšnji seji sprejela Statutarna komisija stranke DeSUS. Na podlagi zapisnika Statutarne komisije bo sklicala Izvršni odbor stranke, ki bo obravnaval sprejete sklepe. "Odločitev o nadaljnjih korakih je sedaj na predsedniku Sveta stranke DeSUS. Zavestno delovanje v nasprotju s statutom stranke DeSUS, kar je potrdilo tudi neodvisno mnenje strokovne institucije Inštituta za ustavno pravo, ter jasno izraženo voljo najvišjega organa stranke - Kongresa stranke DeSUS, je v nasprotju z osnovnimi elementi demokracije in demokratično urejeno stranko," je zapisala.

Aleksandra Pivec

Svet DeSUS-a Pivčevi izglasoval nezaupnico, končna odločitev pa naj bi bila znana 9. septembra


Dodala je, da bi odločitev razrešitve s Svetom stranke DeSUS pomenila, da v stranki DeSUS ni potreben najvišji organ stranke, Kongres stranke DeSUS. "V tem primeru bi ob morebitni izvolitvi novega predsednika stranke lahko Svet stranke DeSUS ponovno izglasoval razrešnico predsedniku. S tem korakom se odvzame pravica članom za izražanje lastnih stališč preko Kongresa, saj odločitve pripadajo zgolj funkcionarjem Sveta stranke DeSUS," je še zapisala v sporočilu za javnost.

Predsednik sveta DeSUS-a Tomaž Gantar, ki je zaradi razhajanj o pristojnostih sveta v torek prekinil sejo o odločanju usode predsednice, verjame, da bo mnenje statutarne komisije v pomoč predvsem članom sveta pri odločanju. Komisija namreč meni, da svet lahko razreši predsednico. Končna odločitev naj bi bila znana 9. septembra.



Več v Politika