V Ormožu odtekli 19. Ormoški polmaraton

Teka se je udeležilo preko 200 udeležencev v vseh kategorijah, tekli pa so na razdaljah 5, 10 in 21,1 km.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. september 2020 ob 18:17
19. Ormoški polmaraton

19. Ormoški polmaraton

V nedeljo, 6. septembra, je Atletski klub Ormož v Ormožu v Mestni grabi pripravil 19. Ormoški polmaraton. Teka se je udeležilo preko 200 udeležencev v vseh kategorijah, tekli pa so na razdaljah 5, 10 in polmaraton 21,1 km, ki je štel za Štajersko koroški pokal v tekih 2020. Tek je obenem bil tudi odprto prvenstvo Slovenije za veterane v cestnem teku na 10 km. Potekali sta še nordijska in hitra hoja, otroških tekov pa letos zaradi razmer niso izvedli.

Absolutno prvih pet (moški in ženske) so pri polmaratonu prejeli denarne nagrade, prvi trije polmaratona ter tekov na 10 in 5 km so prejeli pokale, najboljši trije v posameznih kategorijah tekov pa so prejeli medalje.

19. Ormoški polmaraton: Vsi rezultati

V teku na 5 km je absolutno slavil Jože Škodnik (TD ŠIK), drugi je bil Matjaž Rus (AK Pomurje), tretji pa Aljaž Novak (AK Ormož). Vse rezultate po kategorijah najdete tukaj.

V teku na 10 km absolutno je slavil Blaž Orešnik (AK Ormož), drugi je bil Matej Jeza (AK Ormož), tretji pa Vinko Jošt (Računovodstvo Anita Jost S.P.). Vse rezultate po kategorijah najdete tukaj. Vse rezultate za DP za veterane na 10 km najdete tukaj.

V polmaratonu pa je aboslutno slavil Mitja Krevs (AD Štajerska), drugi je bil Martin Ocepek (AK Domžale), tretji pa Blaž Brečko (4Endurance). Vse rezultate po kategorijah najdete tukaj.

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport