Ormoški poslanec glede varde: Sprašujem se, do kdaj bo Vlada RS in država dopustila to nevarno igro?

Aljaž Kovačič apelira »na vse politične stranke, Vlado RS ter na vse tiste, ki imajo moč in željo, da prebivalcem RS zagotovijo varnost in da policiji ter vsem organizacijam, ki morajo posredovati ob teh primerih dajo zakonsko podlago in tudi navodila, da se te zadeve preprečijo.«

Prlekija-on.net, torek, 8. september 2020 ob 19:034
Aljaž Kovačič

Aljaž Kovačič

Poslanec DZ RS iz vrst LMŠ-ja, Ormožan Aljaž Kovačič, je spregovoril o slabih izkušnjah z vardo v Ormožu. "Kdo v Sloveniji še vedno trdi, da so zadeve glede vard oz. paravojaških enot urejene, ali govori načrtno laži ali pa dejansko podpira obliko te organizacije," je med drugim povedal ter omenil že znan sklep Občinskega sveta Občine Ormož, s katerim so junija soglasno obsodili delovanje Štajerske varde in drugih podobnih skupin na območju občine Ormož ter hkrati pozvali vlado in pristojne institucije, da nemudoma ukrepajo. S tem so postali prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost vardam in podobnim skupinam.Sloveniji.

A se od takrat ni kaj dosti premaknilo v tej smeri, še več, varda je minuli konec tedna prav na območju orrmoške občine organizirala "Vseslovenski tabor v Ormožu", kot so ga poimenovali.

Policija je na ormoškem območju obravnavala pripadnike varde

Pripadnikom varde bodo zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilne naloge


Apelira na pristojne, da dajo zakonsko podlago in tudi navodila, da se te zadeve preprečijo

Kot je omenil poslanec, so se po sprejetju sklepa "pričeli razni pritiski, tudi grožnje, na občinske svetnike". "Zadeva je šla tako daleč, da so ta vikend tako zvani vardisti imeli tudi tabor v občini Ormož. Ljudje so dejansko popolnoma zgroženi, kličejo policijo, ne vejo kaj naj naredijo," je še povedal ter dodal, da je tudi sam dobil veliko klicev, "kjer se ljudje sprašujejo, kako je lahko v 21. stoletju možno nekaj takega, da se ljudje, ki se oblačijo v vojaške obleke prosto sprehajajo po mestu, slikajo in snemajo videe pred občino, se usedejo na pijačo in še in še. Ljudje so šli tako daleč, da so se že po gostilnah začeli pogovarjati, da bodo tudi v lastni režiji odreagirali. Sprašujem se, do kdaj bo Vlada Republike Slovenije in država dopustila to nevarno igro in ali bo ukrepala, ko bo prišlo tudi do kake poškodbe oz. da ne rečem huje, kake žrtve," je povedal ter dodal, da kot "Ormožanec, Slovenec in poslanec sem zgrožen, da živim v 21. stoletju, pri 31. letih v taki državi, ki dopušča nekaj takega." Apeliral je "na vse politične stranke, Vlado RS ter na vse tiste, ki imajo moč in željo, da prebivalcem RS zagotovijo varnost in da policiji ter vsem organizacijam, ki morajo posredovati ob teh primerih dajo zakonsko podlago in tudi navodila, da se te zadeve preprečijo."

Aljaž Kovačič o vardi v Ormožu

Poslanec Aljaž Kovačič o slabih izkušnjah z vardo v Ormožu

Objavil/a Stranka LMŠ dne Torek, 08. september 2020
OS Občine Ormož je na junijski seji izglasovali sklep, s katerim so obsodili delovanje Štajerske varde

Štajerska varda kazensko ovadila nekatere ormoške svetnike in posameznike


Štajerska varda na taboru v Prlekiji

Varda se je ta konec tedna zbrala na taboru v Prlekiji



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika