Jurša: Aleksandra Pivec je ponudila odstop in izvršni odbor stranke ga je sprejel

Pivčeva bo na izrednem kongresu stranke znova kandidirala za predsednico stranke.

Prlekija-on.net, sreda, 9. september 2020 ob 15:19
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Danes Svet DeSUS nadaljuje prekinjeno sejo, na kateri bi po pred dvema tednoma izglasovani nezaupnici predsednici stranke dr. Aleksandri Pivec obravnavali še predlog za njeno razrešitev. Po poročanju RTV Slovenija je Pivčeva še pred sejo sveta ponudila svoj odstop, vendar naj bi to pogojevala s sprejetjem določenih sklepov na izvršnem odboru. Pozneje je vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša sporočil, da je predsednica stranke ponudila svoj odstop in izvršni odbor stranke ga je sprejel. Pivčeva bo na izrednem kongresu stranke znova kandidirala za predsednico stranke.

Pred dvema tednoma so na seji sicer Pivčevi izglasovali nezaupnico, na tajnem glasovanju s 33 glasovi za in 19 proti. Na seji je bilo nato predvideno še glasovanje o razrešitvi predsednice stranke in imenovanju začasnega vodstva stranke. Temu je Pivčeva nasprotovala in je vztrajala, da svet nima pristojnosti, da bi jo razrešil in da lahko to stori le kongres.

Aleksandra Pivec, predsednica stranke DeSUS

DeSUS bo pravico iskal na sodišču, če bo predsednica v sredo razrešena




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika