V Ormožu odprli »Špejzo«, trgovino z izključno lokalnimi izdelki

Trgovina se nahaja na Kerenčičevem trgu, v njej pa se prodajajo izključno lokalni izdelki.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. september 2020 ob 08:48
Trgovina Špejza

Trgovina Špejza

1. septembra, se je v Ormožu odprla nova trgovina z lokalnimi izdelki, Trgovina Špejza, katere lastnica je Sabina Marinič. Kot nam je povedala lastnica, se je odprtja udeležilo veliko obiskovalcev, odziv pa je bil zelo pozitiven, kar ji je dalo nov zagon in motivacijo za naprej.

Trgovina se nahaja na Kerenčičevem trgu, v njej pa se prodajajo izključno lokalni izdelki. Zaenkrat so to: olja, moke, kaše, zdrobi, semena, medi, vina, čaji, kis, testenine, jajca, bučnice, sokovi, aronijini izdelki, česen, ptujski lük, domači keksi..., trenutni dobavitelji pa so Kmetija Paldauf, WEEBEE, Jeruzalem SAT - Oljarna Središče, Kmetija Čarička, Kmetija Vrabelj, Vinogradništvo Malec, Čebelarstvo Plohl, Kmetija Jana, Sadjarstvo Trstenjak, Kmetija Koroša, peka peciva Bomitela, v prihodnje pa jih bo zagotovo še več.

Podpora lokalnim pridelovalcem

Kot nam je še povedala Sabina, je namen odprtja tovrstne trgovine podpreti lokalno in dati tudi njim poslovno priložnost. "Hkrati se mi je zdelo, da je Ormož kraj, kjer nekaj takega manjka," še je omenila ter dodala: "V današnjem času se mi zdi, da so ljudje kar pazljivi - kaj, od kod... Moram reči, da smo lahko ponosni na svoje lokalne izdelke oziroma na ljudi, ki se s tem še sploh ukvarjajo. Še vedno pa sem prepričana, da še kljub vsemu premalo ljudi ceni to. Vsekakor pa sem sama mnenja da je to kvalitetno, zdravo, naše, domače."

Omenila nam je tudi načrte za naprej, ki jih zagotovo ne manjka: "Jih je že kar nekaj, poskušamo jih uresničevati sproti, kolikor je v naši moči. Nikakor ne stojimo križem rok. Police se bodo polnile še naprej. Prav tako že upoštevamo želje strank in se trudimo, da jih uresničimo. V načrtu je tudi domača kozmetika in še kaj. Nekaj pa le naj ostane skrivnost in bo presenečenje," še nam je povedala Sabina.

Vabljeni, da jih obiščete v Ormožu na Kerenčičevem trgu 8 in se o bogati lokalni ponudbi prepričate tudi sami.



Več v Gospodarstvo