Janko Sagaj dopolnil družinski mozaik zmag na kasaških derbijih

Na prvih treh mestih derbija so končali kasači, ki so bili vzrejeni v hlevu pri Sagajevih v Ključarovcih. Janko pa je z zmago kronal svojo bogato kariero ter dopolnil družinski mozaik zmag na derbijih, saj sta slovenski kasaški derbi osvojila že njegov oče Jože (z Durasom leta 1992) in brat Jože ml. (z Luther Kingom leta 2016).

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. september 2020 ob 14:31
Janko Sagaj, Jože Sagaj st. in Jože Sagaj ml.

Janko Sagaj, Jože Sagaj st. in Jože Sagaj ml.

V nedeljo se je v Ljutomeru odvil 30. slovenski kasaški derbi, kjer ni bilo večjih presenečenj, saj so vsi favoriti dirko končali v ospredju. Zmago sta slavila Maugli in Janko Sagaj, drugo mesto je osvojila Analin z italijanskim voznikom Paolom Scamardello, tretji pa je bil Don Saxo z Jožetom Sagajem ml. Na prvih treh mestih so tako končali kasači, ki so bili vzrejeni v hlevu pri Sagajevih v Ključarovcih. Analin je sedaj sicer v lasti Šantlovih iz Bolehnečicev. Najboljšim so pokale podelili direktor podjetja Farmtech, ki je bilo sponzor dirke, Günther Pirker, predsednik KK Ljutomer, mag. Janez Slavič, predsednik Kasaške zveze Slovenije, dr. Henrik Gjerkeš in župan Občine Križevci, mag. Branko Belec. Zmagovalci so prejeli tudi nagrado iz Term Banovci.

Janko je z zmago na derbiju kronal svojo bogato kariero še z lovorjevim vencem. S tem je tudi dopolnil družinski mozaik zmag na derbijih, saj sta slovenski kasaški derbi osvojila že njegov oče Jože Sagaj (z Durasom leta 1992) in brat Jože Sagaj ml. (z Luther Kingom leta 2016).

Četrto mesto je na derbiju zasedla Denisa (Peter Zadel ml., KK Ljutomer), peta je bila Briljantina Peška (Marko Gorenc, KK Stožice Ljubljana), šesta Lady Princess (Rene Hanžekovič, KK Ljutomer), sedmi Erotico (Milan Žan, KK Komenda), osmi je bil Laos (Branko Seršen, KD Sl. Gorice Lenart), nato pa so sledili še Brandy (Vesna Šušeršič, KK Šentjernej), Iron Road (Darja Krelj, KK Komenda), Nancy di Genio (Boštjan Plečko, KD Sl. Gorice Lenart) in Alianca NJ (Jože Novak, KD Krim). Lucifer B (Marko Slavič, KK Ljutomer) je bil diskvalificiran zaradi galopa.

Na prva tri mesta so se uvrstili kasači, ki so bili vzrejeni pri Sagajevih

Na 30. slovenskem kasaškem derbiju slavil Kasaški klub Ljutomer in družina Sagaj


Preostale dirke so dobili Anabella (Marko Slavič, KK Ljutomer) v dirki dvoletnih kasačev s kilometrskim časom 1:22,2, Prime MS (Marko Slavič, KK Ljutomer) v kvalifikacijski dirki za državno prvenstvo triletnikov s kilometrskim časom 1:18,6, Joky (Roman Jerovšek, KK Komenda) v konkurenci 3- do 6-letnih kasačev z zaslužkom do 1.800 evrov s kilometrskim časom 1:18,0, Jonna GO (Roman Jerovšek, KK Komenda) v konkurenci najboljših slovenskih kasačev (Pokal občine Križevci) s kilometrskim časom 1:18,1, Satchmo MS (Vito Šadl, KK Ljutomer) v konkurenci 3- do 14-letnih kasačev z zaslužkom do 3.500 evrov s kilometrskim časom 1:17,0 in Lotmerk OZT (Rene Hanžekovič, KK Ljutomer) med 3- do 14-letnimi evropskimi kasači v odprti dirki s kilometrskim časom 1:18,6.

Sedma dirka je bila promocijska dirka ponijev, kjer je slavila Brina (Neža Gorenc).

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.

Luther King, Jože Sagaj ml. in Slavko Makovec

Luther King zmagovalec 26. slovenskega kasaškega derbija




Več v Šport