Mladi pevci iz Gornje Radgone uspešni na festivalu FeNS v Kopru

Samuel Urbanič Rudolf, Pia Kralj in Mojca Brumen so se uspešno predstavili na 25. festivalu FeNS v Kopru.

Aleksandra Papež, sreda, 16. september 2020 ob 18:55
FENS MT Studio pevci in plesalci, foto: MT studio

FENS MT Studio pevci in plesalci, foto: MT studio

FeNS je priznani mednarodni glasbeni festival, na katerem se predstavijo mladi glasbeni izvajalci z novimi skladbami.

Samuel Urbanič Rudolf si je s svojim nastopom in pesmijo Svet je tvoj prislužil udeležbo na glasbenem festivalu v Zagrebu leta 2021. Pia Kralj bo prihodnje leto nastopila na festivalu v Bosni in Hercegovini. To posebno povabilo ji je prinesla pesem Poletje. Mojca Brumen pa si je s pesmijo Prijateljstvo pripela pokal za 3. mesto v najstniški kategoriji. Avtorica glasbe in besedil vseh treh festivalskih pesmi je njihova mentorica Marjetka Urbanič Rudolf. Za aranžmaje pa je poskrbel Tomas Urbanič Rudolf, vodja MT studia iz Plitvice pri Apačah.

Marjetka Urbanič Rudolf je vodja Glasbenega ateljeja BACH v Gornji Radgoni in vsestranska glasbenica, pianistka, orglavka in pevka, ki se v zadnjem času predstavlja tudi z avtorskimi pesmimi pod imenom Marjetka. V svojem ateljeju pa poleg redne profesorske službe tudi poučuje. Tako so se njeni trije, zgoraj navedeni, pevski varovanci opogumili in se udeležili 25. festivala FENS ter uspeli.

Njihove festivalske skladbe bodo z urejeno video podobo predstavljene 16. septembra zvečer na Youtube kanalu MT studio - production. Ne zamudite!

FENS
Nastopajoči z mentorico in avtorjem aranžmaja, foto: MT studio


Več v Glasba in film