V Gradišču je potekalo četrto kraparsko tekmovanje

Največ športne sreče sta imela Simon Krajnc in Radko Resnik, ki sta ulovila 35,130 kg krapov

Prlekija-on.net, nedelja, 20. september 2020 ob 21:48
Četrto kraparsko tekmovanje

Četrto kraparsko tekmovanje

Pod okriljem Društva invalidov športnega ribolova Bakovci je v športno tekmovalnem ribniku v Gradišču pri Tišini, ki ga upravlja Ribiška družina Gornja Radgona, enota Tišina, potekalo tri dnevno kraparsko tekmovanje ribičev iz ribiških družin iz levega in desnega brega reke Mure.

Za ribiče, ki so se udeležili kraparskega tekmovanja pri ulovu rib krapov in amurjev, je bilo tekmovanje poseben izziv, kajti tekmovanje v ribolovu je potekalo podnevi in ponoči, pri čemer sta bila v ekipi po dva tekmovalca, ki sta se izmenjevala pri ulovu rib. Pri ulovu so ribiči imeli na trnku ribiške palice različne vabe. Ob ribniku so se ribiči utaborili, si postavili šotore in druge pripomočke za ulov rib.

Šlo je za četrto ekipno kraparsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo 12 ekip. Vodja tekmovanja, ki je bil tudi hkrati sodnik pri ulovu rib, je bil Nikolaj Peterka, ki je bil ob koncu tekmovanja zadovoljen, kakor tudi ribiči, ki so uživali v ribolovu, mirni in spokojni naravi v Gradišču.

Tekom tekmovanja so ribe od posameznega tekmovalca tehtali in ob koncu tekmovanja razglasili najboljše tri tekmovalce, ki so prejeli pokale v trajno last, medalje, ostali tekmovalci pa so za sodelovanje prejeli praktične nagrade. Sponzor praktičnih nagrad je ribiška trgovina Mišel Zadravec.

Četrto kraparsko tekmovanje se je končalo, ko so razglasili najboljše ribiče. Pri podelitvi pokalov in nagrad sta sodelovala Alojz Novak s strani Društva invalidov športnega ribolova Bakovci in vodja kraparskega tekmovanja, Nikolaj Peterka. Prvo mesta sta zasedla Simon Krajnc in Rado Resnik, ki sta ulovila 35,130 kg krapov. Drugo mesto ekipa Carp team J&B, ki je ulovila 22,795 kg krapov. Tretje mesto je pripadlo ekipi ribičev Marko Tkalec in Teodor Tot, ki sta ulovila 12,275 kg krapov. Skupaj se je tekmovanja udeležilo 24 tekmovalcev oziroma 12 parov, ki so skupaj so ulovili 120,235 kg rib krapov.

Jože Žerdin



Več v Družabno