Avstrijski državljan na Štajerskem gojil konopljo

Pri preiskavi stanovanja so odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem je raslo 28 rastlin konoplje, na balkonu pa še dodatnih 11 sadik.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2020 ob 12:19
Zasežena konoplja, foto: PP Rače

Zasežena konoplja, foto: PP Rače

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 22. septembra, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 47-letnem državljanu Avstrije, ki stanuje na območju občine Hoče- Slivnica.

Pri preiskavi stanovanja so odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem je raslo 28 rastlin konoplje, visokih od 60 do 120 cm, ki so jih policisti zasegli.

Zasegli so tudi pripomočke za gojenje te prepovedane droge: svetilke, električne dušilnike in ventilatorje.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli še približno 20 gramov posušenih rastlinskih delcev prepovedane droge konoplje in še dodatnih 11 sadik konoplje, visokih 100 do 160 cm, ki so se nahajale na balkonu stanovanjske hiše.

Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.