Prijeli dvajset tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo

Na MMP Gruškovje so odkrili tri državljane Afganistana, na območju PP Gorišnica so prijeli osem državljanov Bangladeša, na območju PP Podlehnik pa pet državljanov Pakistana in enega državljana Bangladeša.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. oktober 2020 ob 11:50
Tujci nezakonito prehajajo zeleno mejo

Tujci nezakonito prehajajo zeleno mejo

Včeraj, ob 14.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so včeraj popoldan, na območju PP Gorišnica prijeli tudi osem državljanov Bangladeša, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Vseh osem bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, pa so policisti v zvezi s tem nedovoljenim prehodom državne meje, prijeli in pridržali še tri državljane BiH. Postopki s tujci še potekajo.

Danes, malo po 5. uri pa so policisti na območju PP Podlehnik prijeli šest tujcev, pet državljanov Pakistana in enega državljana Bangladeša, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.



Več v Črna kronika