Hrvata dvakrat oglobili za enako kršitev

Ob tem so izpostavili hrvaškega voznika, ki je lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjajo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora...

Prlekija-on.net, sreda, 14. oktober 2020 ob 13:09
Poostren nadzor na avtocesti

Poostren nadzor na avtocesti

V sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov so policiati PU Maribor, v torek, 13. oktobra, med 7. in 14. uro, na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica - Gruškovje, izvedli poostren nadzor. V poostrenem nadzoru smo sodelovali s FURS, DARS, Inšpektoratom RS za infrastrukturo, Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil.

V času nadzora so kontrolirali 79 tovornih vozil in dva avtobusa in ugotovili 14 kršitev.

Ob tem so izpostavili hrvaškega voznika tovornega vozila za prevoz vozil, ki je v jutranjem času na tovornem delu vozila prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen so mu policisti izrekli globo.

Isti voznik je po poldnevu z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, ponovno prevažal neko drugo vozilo in bil zaradi tega ponovno preobremenjen. Tudi tokrat so ga oglobili. "Kot kaže je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora," so ob tem zapisali pri PU Maribor.

Posebej pa opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Ob nadzorih pa policisti opažajo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo.

V torkoverm poostrenem nadzoru na avtocesti A4 so policisti ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.

Informacije o spremenljivi prometno informativni signalizaciji na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest so dostopne na spletni povezavi.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika