Na ljutomerskem letnem kopališču izvedli sanacijo in posodobitev

Celotna dela, ki so se v teh dneh zaključila, so stala dobrih 40 tisoč evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 14. oktober 2020 ob 13:421
Sanacija ljutomerskega kopališča

Sanacija ljutomerskega kopališča

Letos se je takoj po kopalni sezoni pristopilo k delom, kjer se je saniralo in posodobilo priljubljeno letno kopališča v Ljutomeru. Zaradi nenadzorovanega iztekanja vode iz olimpijskega bazena in neustreznega odvajanja odpadnih vod iz priprave bazenske vode sta bili sanacija in posodobitev nujni.

V sklopu investicije se je izvedla kontrola tesnosti prekrivnega roba, tesnenje spojev med stenskimi elementi, menjava vseh dotrajanih luči v bazenski školjki, menjava tesnil in prirobnic na talnih dovodnih šobah ter odstranila in zamenjala se je poškodovana čelna keramika.

Napis na betonskih koritih leta 2007

Kmalu sanacija ljutomerskega kopališča, tako pa je »kopališče« bilo videti leta 2007


Projekt je bil novembra lani prijavljen na javni razpis Fundacije za šport, kjer si je Občina Ljutomer pridobila nepovratna sredstva v višini 13.269 evrov. Dela je izvajal ponudnik Studio RGP d.o.o. iz Murska Sobote, vrednost del pa je znašala 41.600,17 evra.

Po velikosti sodi med srednja kopališča

Skupna površina kopališča meri 20.178 m2, kopalcem pa je v 50 metrskem bazenu (olimpijske mere 50 x 25 m) in v otroškem bazenu, na voljo 1.300 m2 vodnih površin. Skupna površina kopališča in kopalne ploščadi meri 2.400 m2, po velikosti pa sodi med srednja kopališča. Največje dovoljeno število na kopališču je 500 kopalcev in 1.500 obiskovalcev. V letošnjih izrednih razmerah je to število sicer bilo manjše. Sezonski čas obratovanja je od 1. junija do 31. avgusta, dnevni čas obratovanja pa od 10. do 20. ure, občasno tudi nočno kopanje do 22. ure.

Kopalci lahko koristijo tudi spremljajočo športno - rekreativno ponudbo na kopališču, kot so igrišča za odbojko na mivki, mali nogomet, košarko, igrate lahko namizni tenis, badminton, na voljo pa je tudi otroško igrišče z igrali. Za osvežitev je ob kopališču gostinska ponudba.

Kopališče je tako sedaj sanirano in posodobljeno ter pripravljeno na novo kopalno sezono.