Namesto vstran - potrebnemu v dlan!

Z družbeno odgovornim trgovskim podjetjem so podpisali pogodbo o konstantnem, dvakrat tedenskem doniranju hrane tik pred potekom roka uporabe.

Prlekija-on.net, sobota, 17. oktober 2020 ob 09:13
Donacija hrane

Donacija hrane

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij, socialno podjetje, je po prizadevanju sodelavke in glavne koordinatorke tukajšnega razvoja socialnega podjetništva Nine Stegmüller, magistrice psihologije, nedavno podpisal v Ljubljani z družbeno odgovornim trgovskim podjetjem pogodbo o konstantnem, dvakrat tedenskem doniranju hrane tik pred potekom roka uporabe. Vsi potencialni interesenti za dvig potrebne hrane se tako lahko obrnejo na telefonsko številko 02 58 48 033 ali osebno oglasijo na centralnem sedežu organizacije na Spodnjem Kamenščaku 23.

Kolektiv MCP-ja se v svojem imenu in v imenu vseh, ki že dvigujejo hrano in ki še jo bodo najlepše zahvaljuje družbeno odgovornemu trgovskemu podjetju, ki ima tudi v Ljutomeru svojo uspešno prodajalno ter podjetju Makoter, d.o.o. iz Cvena za podarjene vrečke za pakiranje donirane hrane! Podobno aktivnost izvaja tudi Mladinski svet Ljutomer, ki pa deli hrano na lokaciji Večgeneracijskega centra Pomurja, na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru. Za tamkaj prevzeto hrano pa predhodno pokličite telefonsko številko 0820 09650 oziroma se osebno oglasite pri njih.

Aktivnosti v zvezi z omenjenim izvajajo v MCP-ju zaposleni profesionalni mladinski delavci, udeleženci Učnih delavnic in prostovoljci. Projekt šestmesečnega usposabljanja za opravila univerzalnega poklica "mladinski delavec v NVO" omogoča Evropski socialni sklad in centralna služba Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki tudi sofinancira potencialne možne zaposlitve nastale po zaključku omenjenega usposabljanja.

tekst: Andrej Lesjak
foto: Miha Selič



Več v Kultura in izobraževanje