Otroci vrtca Stara Cesta obiskali policijsko postajo Ljutomer

Otroci so si ogledali tudi zapor

Monika Panič Puconja, ponedeljek, 11. april 2011 ob 14:02
Skupna fotografija

Skupna fotografija

V četrtek, 7. aprila 2011, smo se otroci iz vrtca Stara Cesta v okviru projekta Pasavček odpravili na ogled policijske postaje v Ljutomeru. Tam sta nas prijazno sprejela policista g. Kosmajer in g. Kumer, ki sta nas povabila naprej, kjer smo si najprej ogledali sprejemno pisarno. Gospa policistka nam jo je razkazala in nekatere stvari tudi praktično prikazala.

Nato smo se odpravili na ogled zapora. Seveda je bilo to najbolj zanimivo. Tako smo spoznali kje in kako prespijo zaporniki ter kakšen je njihov prostor. Policista sta tudi zaklenila vrata, tako da smo za nekaj trenutkov bili pravi zaporniki. S pomočjo zvonca, ki je nameščen v zaporu, smo poklicali svoje prijatelje, ki so nas gledali v sprejemni pisarni preko kamere, na pomoč.

Po ogledu zapora, smo si še ogledali prostor z baterijami in čeladami ter sobo za zaslišanje. Nato smo spoznali še delo policistov v pisarni, kjer so nam razdelili odsevne trakove. Seveda smo vedeli odgovoriti na njihovo vprašanje, kdaj in zakaj potrebujemo odsevne trakove. Ker pri pogovoru v vrtcu nismo vedeli kaj je radar, smo policiste vljudno prosili, da nam ga pokažejo. Seveda so nam ga pokazali ter prikazali njegovo uporabo.

Sledila je še skupna fotografija in prijazna zahvala policistom, da smo jih smeli obiskati. Ker pa smo bili ravno v Ljutomeru in nam je ostalo še dovolj časa do kosila, smo si privoščili sladoled.


Več v Najmlajši