Vlada bo odločala o podaljšanju ukrepov

Po napovedih je pričakovati, da se bodo nekateri ukrepi podaljšali, nestrpno se pričakuje tudi, kako bo v naslednjem tednu s šolanjem in obratovanjem vrtcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. oktober 2020 ob 08:33
Po napovedih je pričakovati, da se bodo nekateri ukrepi podaljšali

Po napovedih je pričakovati, da se bodo nekateri ukrepi podaljšali

Vlada bo v četrtek na večernem posvetu na Brdu pri Kranju skupaj s strokovno svetovalno skupino pregledala ukrepe in odločila o njihovem podaljšanju. Kot je že v sredo napovedal vladni govorec za COVID-19, Jelko Kacin, gre pričakovati podaljšanje nekaterih ukrepov: "V primeru, da bomo nekatere ukrepe podaljšali in zagotovo jih bomo kar precej podaljšali, bomo potem v petek zjutraj sklicali tiskovno konferenco, na kateri bodo sodelovali tisti člani vlade, ki so odgovorni za izvajanje in seveda tudi nadzor izvajanja teh ukrepov," je takrat povedal na novinarski konferenci.

Situacija z novimi primeri okužb se tudi zaenkrat še ne umirja, vodja strokovne svetovalne skupine dr. Bojana Beović pa je v sredo povedala, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo vsaj dve inkubacijski dobi, torej 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost. Vladi pa zaenkrat niso predlagali nobenih novih ukrepov.

Učenci v šole, podaljšane počitnice ali se nadaljuje šola na daljavo?

Učenci v šole, podaljšane počitnice ali se nadaljuje šola na daljavo? Kacin pojasnjuje.


Ob tem se nestrpno pričakuje tudi, kako bo v naslednjem tednu s šolanjem in obratovanjem vrtcev. Ali se bodo naslednji teden morebiti učenci vrnili v šole ali bodo nadaljevali šolanje na daljavo, ali pa bi celo podaljšali počitnice in bi nato pouk nadomeščali ob sobotah in v juniju. O podaljšanju počitnic so spregovorili tudi že ravnatelji, predvsem iz območij, kjer je okužb veliko in kjer pričakujejo, da se bo prihodnji teden nadaljevalo šolanje na daljavo.

Glede parametrov za odločanje, ali se učenci vračajo v šole ali ne, je Kacin v sredo povedal, da so to parametri o epidemiji, torej število okužb in hospitalizacij, in na podlagi tega se bo stroka odločila in vladi predlagala ukrepe.

Prihajajo hitri testi, ki bodo na voljo v eni ali dveh urah

Prihajajo hitri testi, ki so lahko na voljo že znotraj ene ali dveh ur




Več v Slovenija