Zdrave stanovalce preselili v športno dvorano, kjer se počutijo dobro

Po današnjih rezultatih testiranj je v SVZ Hrastovec okuženih 43 stanovalcev, od tega jih pet potrebuje bolnišnično oskrbo. Okuženih je tudi 26 delavcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2020 ob 12:58
Stanovalce so preselili v dvorano

Stanovalce so preselili v dvorano

V sredo popoldne so uspešno preselili zdrave stanovalce iz depandanse C v športno dvorano v Voličini. S pomočjo civilne zaščite Lenart, nekaj prostovoljcev in zaposlenimi zavoda Hrastovec so poskušali stanovalcem pripraviti kar se da udoben in domač ambient, vse v želji, da bivanje ne bi bilo preveč stresno in naporno. Prvo noč so preživeli dobro in so zadovoljni z bivalnimi pogoji. Po današnjih rezultatih testiranj je v SVZ Hrastovec okuženih 43 stanovalcev, od tega jih pet potrebuje bolnišnično oskrbo. Okuženih je tudi 26 delavcev.

Depandansa C v SVZ Hrastovec – enota, kjer se vzpostavlja dodatna rdeča cona

Zaradi širitev okužb bodo primorani seliti zdrave stanovalce v športno dvorano


Na depandansi C se je v skladu s pripravljenim kriznim načrtom, ki je bil tudi potrjen s strani epidemiologinje, infektologinje in vodje regijskega tima, vzpostavila rdeča cona z dodatnimi 53 posteljami. Okuženi stanovalci prestajajo bolezen z zelo blagimi simptomi ali celo povsem brez njih in se počutijo dobro. Zdravljenje je simptomatsko, simptome jim lajšajo podobno kot pri drugih virusnih obolenjih. Menjava okolja in selitev za stanovalce lahko povzroči stresno doživljanje situacije, zato so okrepili psihosocialno podporo.

Zaposleni vlagajo vse napore, znanje, trud in energijo v zajezitev in širitev okužbe COVID-19 v zavodu Hrastovec. Stanovalcem poskušajo v največji možni meri omogočiti kvalitetno in normalno bivanje v zavodu, kljub kriznim razmeram ob upoštevanju vseh priporočil in navodil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Veliko jim pomenijo vzpodbudne in pomirjajoče besede, razveselijo se tudi raznih prijaznih gest, ki nam dajo vedeti, da v tem boju nismo sami.

Na tem mestu se iskreno zahvaljujejo za vso pomoč, podporo in solidarnost. "Srčna hvala, da nam pomagate v eni izmed težjih trenutkov obstoja zavoda in na tak način s svojimi dejanji in besedami izražate spoštovanje do sočloveka," še je ob tem sporočilo vodstvo zavoda.

Lenart, foto: Sandi Kolarič

V občini Lenart se razmere slabšajo




Več v Gospodarstvo