Najprej požar, nato še prometna nesreča

18-letni voznik je ustavil, da bi ob požaru postavil varnostni trikotnik, nato je za njim pripeljal še 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2020 ob 10:44
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Sinoči, okoli 19.20 je na avtocesti A5, Murska Sobota - Maribor, na smernem vozišču za smer Maribor, pri Cerkvenjaku prišlo do požara na zadnji desni pnevmatiki tovornega priklopnega vozila madžarskih registrskih oznak, ki ga je vozil 41-letni Madžar. Voznik je moral vozilo ustaviti na desnem prometnem pasu, saj na tem delu avtoceste ni odstavnih pasov. Ustaviti je moral nujno, saj se je požar začel širiti na tovor naložen na priklopniku. Takoj je pričel z gašenjem požara z gasilnimi aparati, za njim pa se je pripeljal 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na vozilu vklopil vse štiri smernike in se z vozilom ustavil za tovornim vozilom. Izstopil je iz vozila in želel iz prtljažnega prostora vzeti varnostni trikotnik ter zavarovati kraj požara. V tistem trenutku pa je z neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal še 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila. Slednjega je odbilo v desno in naprej, tako, da je ob desni strani ob varnostno ograjo stisnilo 18-letnika, s prednjim delom pa je nato trčilo še v zadnji del gorečega priklopnika.

Opisani 18-letnik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Požar so pogasili gasilci. Na vozilu in tovoru je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode.

Policisti so 31-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog, o požaru pa bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Požari na sredstvih cestnega prometa 11.11.2020 19:21 CERKVENJAK Ob 19.21 je na avtocesti Lendava–Maribor, med...

Objavil/a PGD Sveta Trojica dne Sreda, 11. november 2020


Več v Črna kronika