Ponoči prišlo do prepira in pretepa med bratoma ter groženj staršem

Policisti so so bili obveščeni tudi o druženju oseb na javnem kraju. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se družili dve osebi, kateri pa pri tem nista uporabljali zaščitnih mask.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. november 2020 ob 09:14
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. novembra, ob 14.45 so bili obveščeni o druženju oseb na javnem kraju. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se družili dve osebi, kateri pa pri tem nista uporabljali zaščitnih mask. Zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, sta jima bila na kraju izdana plačilna naloga.

V soboto, 21. novembra, ob 7.00 uri so obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Opravljen je bil ogled ter vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 9.49 uri so bili obveščeni o razgrajanju psihične bolnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da bolnica ne jemlje zdravil, zato je bila odpeljana na zdravljenje v pristojno bolnišnico.

Ob 1:20 uri so intervenirali pri kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med bratoma ter groženj staršem. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so enemu izdali plačilni nalog, zoper drugega pa so zaradi nevarnosti nadaljevanje prekrška odredili pridržanje do streznitve ter izdani plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru in sicer pretepa, neupoštevanja zakonitih ukazov uradne osebe in nedostojnega vedenja do uradne osebe ter kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni.

V nedeljo, 22. novembra, ob 09:40 uri so policisti imeli v postopku osebo, ki je v jutranjih urah kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih. V postopku so kršitelju bile predočene kršitve ter izdan plačilni nalog.

Ob 17:26 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil prijavitelja. Zaradi kršenja Zakona o javnem redu in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika