Zajelo nas je močno sneženje

Na cestah je ponekod več centimetrov snega, zato pazljivo.

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2020 ob 15:48
Močno sneženje v Prlekiji

Močno sneženje v Prlekiji

V sredo popoldne nas je zajelo močno sneženje, na cestah je ponekod več centimetrov snega, zato pazljivo. Na spodnjih fotografijah in videu so razmere na cestah okoli 15. ure na relaciji Ljutomer - Železne Dveri - Kamenščak - Stara Cesta - Mekotnjak - Žerovinci - Radomerje. Zaradi snegoloma so trenutno težave predvsem na Koroškem ter v Mariboru in okolici.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo popoldne padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo le še na severovzhodu, kjer bo ob močnejših padavinah tudi po nižinah snežilo. Temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 12 °C. Ponoči bodo predvsem na severovzhodu občasno padavine, tudi po nižinah bo večinoma snežilo.

Sneg v Ljutomeru

Na severovzhodu lahko zapade še do 20 cm novega snega


Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno, nekaj jasnine bo na Primorskem. Predvsem na jugu lahko nastane kakšna ploha. Temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem od 6 do 11 °C.

Zaradi obilnega sneženja je predvsem v Julijskih Alpah velika nevarnost snežnih plazov. V petek bo prevladovalo oblačno, suho in ponekod megleno vreme. V soboto se bodo od zahoda ponovno začele pojavljati manjše padavine.



Več v Narava