Jurša napovedal možnost sodelovanja s poslansko skupino SMC-ja; DeSUS pa za zdaj ostaja v koaliciji

Kot je povedal Jurša, gre v primeru delovne skupine za »tesnejše sodelovanje med dvema poslanskima skupinama, ki bi enotno delovali tudi v obstoječi, sedanji koaliciji«.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. december 2020 ob 19:03
Izjava Franca Jurše

Izjava Franca Jurše

"Današnji sestanek je bil zelo konstruktiven, pravzaprav takšen, kot smo si ga tudi želeli. Mislim, da smo zelo blizu poenotenja stališč znotraj stranke. Moram pa tudi priznati, da je predsednik stranke ocenil in se tudi opravičil, da v petek ni bila najboljša razprava. Dogovorili se smo, da bomo skupaj, če bo to tudi interes stranke SMC, oblikovali skupino, v kateri bomo pripravili določene zadeve okrog samega povezovanja med obema poslanskima skupinama. Pričakujemo, da se bo to zgodilo v naslednjem tednu, po tem sestanku, oz. oblikovanju skupnih stališč, dogovora pa bomo sklicali organe stranke - izvršilni odbor in potem še svet stranke. Tam se bodo člani opredeljevali, v kateri smeri bo šla stranka v prihodnje, to se pravi v kakšni koaliciji bo tudi sodelovala," je v izjavi po koncu sestanka poslanske skupine in članov vodstva stranke DeSUS povedal vodja poslanske skupine Franc Jurša.

Karl Erjavec, nov predsednik stranke, je sicer v ponedeljek med drugim predlagal odhod DeSUS-a iz koalicije.

Karl Erjavec

Na čelu stranke DeSUS ponovno Karl Erjavec


Kot je povedal Jurša, gre v primeru delovne skupine za "tesnejše sodelovanje med dvema poslanskima skupinama, ki bi enotno delovali tudi v obstoječi, sedanji koaliciji". Odločitev o tem, v kateri koaliciji bodo sodelovali, pa bo sprejela vsaka poslanska skupina posebej.

Jurša vsebine pogovorov med Zdravkom Počivalškom in Erjavcem ni želel komentirati, saj kot je povedal, pri teh pogovorih ni sodeloval. Prav tako ni želel povedati, čigava ideja je povezovanje poslanskih skupin DeSUS-a in SMC-ja. "To ni bil moj predlog, to vam lahko z gotovostjo trdim. Ali je bil predlog gospoda Erjavca ali Počivalška, pa vam na to žal ne morem odgovoriti."

Kot je povedal Jurša je poslanska skupina zaenkrat še enotna, "lahko pa se zgodi, da mogoče kdaj v prihodnosti ne bo", a da delajo vse na tem, da ostane enotna.



Več v Politika