Pri Sveti Trojici verjamejo v čarobne praznične dni

Zato so pripravili dobrodelno akcijo ter se odločili pričarati prijetno vzdušje v središču občine in njenih naseljih.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 14. december 2020 ob 18:01
Praznično okrašeno središče Svete Trojice v Slov. Goricah, foto: GGB Photography

Praznično okrašeno središče Svete Trojice v Slov. Goricah, foto: GGB Photography

V Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah bi v decembrskih dneh v običajnih razmerah pod lučmi v središču občine zaživelo dogajanje v sklopu Zimske pravljice.

Žal je tovrstno dogajanje letos skorajda onemogočeno, pa vendar pri Sveti Trojici verjamejo v srečne konce in čarobne praznične dni, zato so pripravili dobrodelno akcijo ter se odločili pričarati prijetno vzdušje v središču občine in njenih naseljih.

Člani kluba malega nogometa Sveta Trojica so ob športnem igrišču pri šoli postavili stojnico. Gre za prevzemno mesto njihove dobrodelne akcije »Dobri možje s Trojice«, kjer bo mogoče brezstično oddati donatorska sredstva, promocijska darila, igrače in šolske potrebščine (novo, rabljeno oz. dobro ohranjeno) za pomoč šibkejšim družinam v okolici, ki si težje privoščijo darila za najmlajše. Prevzemno mesto bo aktivno vsako soboto in nedeljo v decembru (do 20. decembra), med 9. in 12. uro ter med 15. in 18. uro, po dogovoru s člani pa lahko donacijo brezstično oddate tudi izven navedenega časa. V sklopu zgoraj omenjene akcije so k sodelovanju pritegnili tudi znane športnike in lokalne podjetnike. Akcija pa poteka v sodelovanju s krajevno organizacijo Rdečega križa.

Prevzemno mesto igrač in daril
Prevzemno mesto igrač in daril, foto: KMN Sv. Trojica

V mesecu decembru pa v Občini Sveta Trojica načrtujejo tudi sprevod Božička v spremstvu župana, Davida Klobase, predstavnikov občinske uprave in pravljičnih vil po vseh naseljih občine. Sprevod bo zagotovo polepšal večer vsem generacijam njihovih občanov, ne le obdarovanim otrokom. »Kljub čudnemu letu je Božiček sporočil, da je zdrav in bo decembra z velikim veseljem obiskal našo občino.« so v vabilu staršem in otrokom rojenim med 1. 1. 2014 in 31. 12. 2019 zapisali na občini. V soboto, 19. decembra, se bodo odpravili na pot in dostavili darila za obdarovanje prijavljenim otrokom.

Žal jim je načrte v zvezi z Zimsko pravljico, sklopom dogodkov na trgu in v okolici središča občine, ki je bil preteklo leto zelo dobro obiskan, prekrižala epidemija, pa vendar skušajo, skladno z veljavnimi ukrepi, v svoji občini pričarati kar se da čarobno praznično vzdušje.



Več v Družabno