V soboto se odpravlja prepoved izvajanja verskih obredov

Število oseb v objektu bo omejeno na 30 m2 na posameznega udeleženca oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, ki lahko sedijo skupaj.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. december 2020 ob 15:11
Verski obredi bodo dovoljeni

Verski obredi bodo dovoljeni

Vlada s soboto odpravlja prepoved izvajanja verskih obredov, a bodo še naprej veljale stroge omejitve. Verske skupnosti tako morajo pri svojih obredih zagotoviti minimalni možni stik med člani, redno prezračevati verske objekte v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda, obvezno nošenje zaščitnih mask ter razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz verskih objektov.

Število oseb v objektu bo omejeno na 30 m2 na posameznega udeleženca oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, ki lahko sedijo skupaj. Osebe morajo ohranjati razdaljo 1,5 m, razen če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, sporoča vlada.

Vlada je namreč v sredo sprejela odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode. Kot pojasnjujejo, odlok začasno omejitev kolektivnega uresničevanja verske svobode ureja na primerljiv način, kot so začasno omejene dejavnosti trgovin oziroma knjižnic, to je ob upoštevanju zdravstvenih oziroma varnostnih omejitev.

[UKREPI OB IZVAJANJU VERSKIH OBREDOV] Verske skupnosti morajo pri svojih obredih zagotoviti: minimalni možni stik...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 17. december 2020


Več v Kultura in izobraževanje