Niso se predali, pripravili so božičnico! Oglejte si jo!

V župniji Sv. Ruperta v Slov. goricah v Voličini je božična igra, oziroma božičnica praznična tradicija, zato so jo pripravili tudi letos. Ogledate si jo lahko tudi vi.

Aleksandra Papež, petek, 25. december 2020 ob 18:47
Božična igra

Božična igra

V župniji Sv. Ruperta v Slov. goricah so letos otroci, mladi, odrasli in starejši že šestič zapored pripravili božičnico. Božično igrico so vsako leto uprizorili v cerkvi pred polnočnico in jo ponovno izvedli na božični dan. Zato se ji tudi letos niso želeli odpovedati. Pripravili so jo in jo v naše domove prenesli s pomočjo interneta, da si jo boste lahko ogledali kadarkoli.

Premierno je bila predvajana ob 20. uri na božični predvečer, v priloženem videu pa si jo lahko v zavetju svojega doma ogledate kadarkoli.

Vodja priprave in izvedbe je bila, kot vsa leta doslej, zagnana kulturnica Karin Petko iz Zavrha pri Voličini, kateri je na pomoč priskočili fant Žiga Strmšek, sicer tudi fotograf. Kakor vsako leto je Karin pomagala njena družina, ki jo tudi sicer druži glasbeni dar in ustvarjalna žilica. Božičnico pa so sooblikovale tudi druge družine iz okolice Voličine. Ob koncu pa je svoj nagovor pripravil tudi domači gospod župnik, Jože Muršec.

Prepričani so, da skupaj zmorejo vse, kar si zadajo! »HVALA vsem in naj blagoslov vas spremlja dan za dnem.« je svoji ekipi in nam zaželela Karin Petko.



Več v Kultura in izobraževanje