V soboto so bili policisti obveščeni o najdeni mrtvi osebi

Ormoški policisti so med prazniki posredovali tudi na domu, kjer je prišlo do verbalnega spora med sinom in očetom in nato še do fizičnega obračuna.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. december 2020 ob 11:09
Policisti so posredovali tudi pri družinskem sporu

Policisti so posredovali tudi pri družinskem sporu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času med prazniki obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 24. decembra, ob 14.12 so obravnavali kaznivo dejanje Ponarejanje listin. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob istem času so bili obveščeni o najdbi denarnice pred eno od trgovin v Ormožu. Denarnico so vrnili lastnici.

Ob 15.20 so na zaprosilo sosednje enote obveščali sorodnike o poškodovancu v prometni nesreči na območju Dornave.

Ob 23.20 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

V petek, 25. decembra, ob 11.05 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije In udeležbo divjadi. Udeležencu je na kraju bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11.15 so bili obveščeni o najdbi dveh zapuščenih gorskih kolesih na območju Svetega Tomaža. Občane obveščajo, da če kdo pogreša gorsko kolo, naj pokliče na policijsko postajo na tel. 02 7410850

V soboto, 26. decembra, ob 11.35 so policisti imeli v postopku osebo za katero je bilo ugotovljeno, da je kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih, zato ji je bil izdan plačilni nalog.

Našli mrtvo osebo

Ob 12.10 so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi. Na kraju mrtvo oglednica in policisti z ogledom niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Na državno tožilstvo bo napisano poročilo.

Ob 13.31 so policisti v postopku zasegli delno pokajen ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve in alu zavitek z enako vsebino. Po pridobljeni analizi bo zoper osebo izveden ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Posredovali pri sporu med sinom in očetom

Ob 19.37 so opravili intervencijo zaradi kršitve javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med sinom in očetom in nato še do fizičnega obračuna. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 22.00 so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, kateremu je bil odrejen strokovni pregled, saj je hitri test na opijate pokazal sum na vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc. Vozniku je proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje in na Okrajno sodišče bo poslan obdolžilni predlog.

V nedeljo, 27. decembra, ob 10:26 so obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Udeležencu je na kraju bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11:25 uri so bili obveščeni o sumu tatvine lesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesporazuma glede podrtega lesa, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Na območju mesta Ormož je bil najden tudi mobilni telefon. Lastnik, kateri pogreša telefon, naj se z dokumentacijo oglasi na policijski postaji, da bo prevzel telefon.



Več v Črna kronika