Cesta osamosvojitve Slovenije še pred novim letom dobila svojo tablo

Leljak je napovedal, da bo cesta do aprila na novo asfaltirana, narejena bo nova infrastruktura pod cesto in vse kar je potrebno, da bo Cesta osamosvojitve Slovenije postala cesta umirjenega prometa.

Prlekija-on.net, petek, 1. januar 2021 ob 19:46
Cesta osamosvojitve Slovenije v Radencih, foto: FB Roman Leljak

Cesta osamosvojitve Slovenije v Radencih, foto: FB Roman Leljak

Občinski svet Občine Radenci je v torek, 29. decembra, na svoji 19. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci in preimenoval dosedanjo Titovo cesto v cesto Cesta osamosvojitve Slovenije. "Preimenovanje je sprejeto ob 30. letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država," so takrat med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Cesta je nato še pred vstopom v novo leto dobila novo tablo. Kot je ob tem v videu nagovoru povedal župan Občine Radenci Roman Leljak, bo Cesta osamosvojitve Slovenije do spomladi popolnoma obnovljena in bo ena lepših ulic v občini Radenci, kar si ime ceste tudi tako zasluži.

Titove ceste v Radencih več ni

Titova cesta v Radencih postala Cesta osamosvojitve Slovenije


Leljak je napovedal, da bo cesta do aprila na novo asfaltirana, narejena bo nova infrastruktura pod cesto in vse kar je potrebno, da bo Cesta osamosvojitve Slovenije postala cesta umirjenega prometa. Ob tem je poudaril, da tam nikoli ne bo obvoznica ali karkoli drugega.

Ob tem je izrazil še upanje, da dodatnih zapletov glede te ceste ne bo več ter povedal, da želijo z delom v tem mandatu obnoviti Radence in jih ponovno vrniti na zemljevid turizma.

 

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 31. december 2020


Več v Gospodarstvo