Nekdanji policist iz »prleške mlakuže« objavil plačilno listo: »Plača policista... tistega navadnega, ko ga vidiš v živo...«

V policiji je bil zaposlen od leta 2007 do prisilne upokojitve in je bil umeščen v 27. plačilni razred. V 10-letni karieri bi verjetno prej napredoval, če bi bil zaposlen v McDonaldsu, je med drugim zapisal...

Prlekija-on.net, sreda, 13. januar 2021 ob 11:2621
Policisti stavkajo

Policisti stavkajo

Objava plač skoraj devet tisoč uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Inšpektorata RS za notranje zadeve je v minulih dneh dvignila veliko prahu na družbenih omrežjih. Ob tem se je marsikdo obregnil ob objavljene plače, tudi lastne, med drugim pa se je oglasil tudi Iztok D Kustec iz Ormoža, ki je oktobra 2019 kot policist v Kopru ostal brez službe, ker je s svojimi zapisi na Facebooku opozarjal na domnevne nepravilnosti. Koprsko delovno sodišče je sicer pozneje odločilo, da je bil odpuščen nezakonito in da mu mora Ministrstvo za notranje zadeve od oktobra 2019 do maja 2020 vrniti plače z zamudnimi obrestmi, dobil pa bo tudi odškodnino.

Policija

Minister Hojs mnenja, da je stavka neupravičena in neutemeljena. Poimensko objavili plače policistov.


Kustec je ob tem komentiral svojo plačo, ki jo je imel na zadnje. Takrat je dobil izplačanih 1.600 evrov vred z vsemi stroški. Kot je zapisal (nelektorirano) je to »Placa policista... Prasinarja, tistega navadnega, ko ga vidis v zivo, ne onega ko je skrit nekje v kleti gpuja..« V policiji je bil zaposlen od leta 2007 do prisilne upokojitve in je bil umeščen v 27. plačilni razred. »Vsak, ki se bo jutri odlocil za poklic policista bo umescen v isti placilni razred, ce uspesno konca solanje in pridobi naziv Visji policist. V 10l karieri bi verjetno prej napredoval, ce bi bil zaposlen v Mcdonaldsu..« je zapisal.

Pojasnil je, da ni imel možnosti javnega prevoza, zato mu je bila priznana kilometrina v višini 252 km od naslova stalnega bivanja do delovnega mesta. »Ja do delovnega mesta v eno smer. Vozil sem se vecinoma sam, ker je komandir na razpored pisal mostvo iz "stajerskega bazena" tak, da jih je bilo na smeno vsaj 5, da so lahko prisli v sluzbo z enim vozilom. Kustec iz "prleske mlakuze" se je pac pripeljal vecinoma sam ker on ma dober avto, od tu tudi pogosto menjavanje vozil in 100k na leto, ter vsako pot v sluzbo in domov 6ur rok'n'rolla na nasi avtocesti. Al dobro to pac delas, ko rad hodis v sluzbo, ne za denar, denarja je blo lih za bencin, sendvic s poliko in pingo sok. Nikoli nisem jamral zaradi tega, pac so bli taki casi,« je med drugim zapisal.

»Rad predstavim realno sliko, zato tudi nisem vec zazeljen v policiji, ker bolj lazes, bolj sodelavcem zabijas noz v hrbet, vec poloznic pises, vecji lenuh si, vecji cinkaros, lizika in brezobraznez si, vecjo placo imas.. To da si sposoben, to nikogar ne zanima, le ljudje na ulici skapirajo to, zato ko so zeleli na postaji kaj prijavit, so raje prisli takrat ko je bil Kustec v sluzbi..,« je še med drugim zapisal.

Placa policista... Prasinarja, tistega navadnega, ko ga vidis v zivo, ne onega ko je skrit nekje v kleti...

Objavil/a Iztok D Kustec dne Torek, 12. januar 2021
Iztok Kustec, foto: FB Iztok Kustec

Policista odpustili zaradi objav na družbenem omrežju?




Več v Gospodarstvo