Prihaja občutna otoplitev

Napovedi kažejo, da bo v sredini tedna, v četrtek v naših krajih lahko tudi do okoli 13 °C.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. januar 2021 ob 14:58
Zimska idila se vsaj za zdaj poslavlja

Zimska idila se vsaj za zdaj poslavlja

Po zimskem začetku januarja, ko so se temperature, kot se za ta čas tudi spodobi, zjutraj pri nas spustile tudi do -10 °C, sedaj prihaja občutna otoplitev. Napovedi kažejo, da bo v sredini tedna, v četrtek v naših krajih lahko tudi do okoli 13 °C.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo popoldne zmerno, občasno pretežno oblačno. Temperature bodo od -1 do 4 °C.

V torek se bo na Primorskem in Notranjskem postopno pooblačilo. Drugod bo sprva nekaj sonca, zjutraj bo lahko ponekod po nižinah tudi malo megle. Sredi dneva in popoldne bo spet več oblačnosti. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 1 do 7, ob morju okoli 8 °C.

Snežna ploha v Ljutomeru

Zajela nas je snežna ploha; prihaja pa otoplitev in dež


V sredo bo na severovzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodni polovici Slovenije bodo občasno rahle padavine, po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo v vzhodnih krajih pretežno oblačno in suho. Drugod bo oblačno in občasno bodo manjše padavine. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Čez srednjo Evropo se proti vzhodu pomika neizrazita vremenska motnja. Nad naše kraje doteka od severozahoda v višinah občasno bolj vlažen zrak.

Vreme
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava