Župan in občinski svet odločno proti preoblikovanju pošte v Križevcih v pogodbeno pošto

Pošta namreč želi poslovalnico v Križevcih pri Ljutomeru preoblikovati v pogodbeno pošto, saj se zavzemajo za optimizacijo poslovanja.

Prlekija-on.net, petek, 29. januar 2021 ob 15:58
Seje se je udeležil tudi direktor Pošte PE Maribor Janez Pernek, foto: Občina Križevci

Seje se je udeležil tudi direktor Pošte PE Maribor Janez Pernek, foto: Občina Križevci

V sredo, 20. januarja, je potekala 15. redna seja Občinskega sveta Občine Križevci, kjer je osrednja tema bil proračun. Občinski svet je z 11 prisotnimi svetniki in svetnicami sprejel sklep o sprejemu proračuna v prvem branju, ki se posreduje v 15 dnevno javno obravnavo. Predlog proračun je objavljen na spletni strani Občine Križevci.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je predstavil proračun ter večje investicije, ki se bodo izvajale v letu 2021. Proračun bodo v naslednjih dneh obravnavala delovna telesa.

Občina Križevci, proračun
Proračun občine Križevci za leto 2021 je v prvem branju bil sprejet, foto: Občina Križevci

Ostro proti preoblikovanju pošte

Seje sta se udeležila tudi direktor Pošte PE Maribor Janez Pernek in Erika Iršič Lazarević, zadolžena za sistem pogodbenih pošt, ki je predstavila sistem pogodbenih pošt. Pošta namreč želi poslovalnico v Križevcih pri Ljutomeru preoblikovati v pogodbeno pošto, saj se zavzemajo za optimizacijo poslovanja. Pogodbeno pošto naj bi prevzel zasebnik, ki že opravlja kakšno dejavnost na območju občine Križevci in bi poštne storitve zanj predstavljale še dodaten vir dohodka. Župan in občinski svet je ostro nasprotoval stališču pošte, da se spremeni model pošte v Križevcih, v pogodbeno pošto. Prav tako se svetniki ne strinjajo s trenutnim odpiralnim časom pošte, ki znaša zgolj tri ure dnevno, in le en dan v tednu v popoldanskem času. Občinski svet je zavzel stališče, da se Pošti Slovenije ne daje soglasja za preoblikovanje in AKOS-u, naj pošti ne dovoli preoblikovanja.

Predsednica Nadzornega odbora Darinka Uršič pa je na seji podala poročilo o delu nadzornega odbora v letu 2020 ter plan dela za leto 2021.

Pošta Slovenije je v 100-odstotni lasti Republike Slovenije

Dejan Židan na pobudo občank in občanov občin Križevci in Veržej postavil poslansko vprašanje


Franc Jurša je postavil poslansko vprašanje glede poslovalnice pošte v Križevcih pri Ljutomeru

Franc Jurša ministru Počivalšku postavil poslansko vprašanje na zahtevo občanov občine Križevci
Več v Politika