15. srečanje ljubiteljev starodobnih vozil v Ljutomeru

Srečanje, prvenstvo SVS in vožnja

Milan Belec, ponedeljek, 2. maj 2011 ob 09:29
Srečanje

Srečanje

Jutro, dokaj hladno, je privabilo tiste, ki vozijo in tiste, ki samo gledajo. Ljutomerski hipodrom je mesto, kjer že 15 let pričnejo praznik Lotmerški PUHOVCI. Prvi maj je priložnost, da pokažejo kakšno novo vozilo ali pa je priložnost, da se cela družina popelje po prleških krajih in spoznava lepote in ponudbo.

Ob 10 uri je bil štart prvih tekmovalcev, kateri nastopajo v tekmovalnih disciplinah pod okriljem SVS. Bilo je pet preizkušenj, tekmovalo pa je 47 voznikov. Med njimi je velika večina dolgoletnih tekmovalnih mačkov, katerim so centimetri in sekunde zelo blizu in se znajdejo v vsaki situaciji. Tokrat so morali pokazati znanje v točnostni vožnji dva kroga na stezi pri Slavičevih. Skoraj neverjetno, da so nekateri odpeljali oba kroga skoraj do stotinke natančno. Tudi pri ostalih tekmovlnih točkah so neverjetno natančni. Pri kosilu je eden od tekmovalcev razložil, da si je vsak sam kriv če gre kaj narobe. Dobri tekmovalci, na začetku sezone smo spoznali zmagovalce. A pred njimi je še veliko preizkušenj v letu 2011.

Sledila je panoramska vožnja. Bilo je kar nekaj postankov. Tudi ti so imeli tekmovalne igre, ki pa zmagovalcem prinesejo pokale. Najbolj zanimiv je bil obisk kleti na Kapeli, kjer letos praznujejo 90. obletnico nastanka. Prva okrogla klet ima veliko zanimivosti, kjer se skriva zakladnica vrhunskih okusov. Vino - kaj ko pa so vozniki, ki se držijo pravil.

Vračanje v Ljutomer pa je bilo zanimivo saj nas je prvič na dosedanjih srečanjih poškropil dež. Sledilo je kosilo, podelitev pokalov in priznanj. Velika večina zelo srečnih, tu in tam pa takšen, ki mu bo srečanje ostalo v slabem spominu. Na žalost
tekmovanja prinašajo tudi poraze in so večkrat vzrok za slabo voljo.

Stisk roke in pozdrav, vidimo se čez nekaj dni.


Več v Družabno