Trije naslovi državnih prvakov za Plesni klub Zeko

Uspelo jim je osvojiti trikrat naslov državnih prvakov in tri druga mesta.

Prlekija-on.net, nedelja, 31. januar 2021 ob 18:07
Plesni klub Zeko na državnem prvenstvu

Plesni klub Zeko na državnem prvenstvu

V soboto, 30. januarja, je Plesna zveza Slovenije organizirala državno prvenstvo za leto 2020. Zaradi ukrepov s COVID-19, je bilo izpeljano samo za člane ter za leto nazaj saj je bilo DP prestavljeno kar trikrat.

V Športni dvorani Medvode se je zbralo preko 350 plesalcev, ki so tekmovali v vseh plesnih zvrsteh. Deset plesalcev Plesnega kluba Zeko je tekmovalo v breakdanceu in disco danceu. Kljub majhnemu številu plesalcev jim je uspelo osvojiti trikrat naslov državnih prvakov in tri druga mesta.

Rezultati:
1. mesto Disco mala skupina "rockafallas" (Dunja Panič, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Živa Horvat, Tajda Velikonja)
1. mesto Disco pari Maja Ocvirk in Živa Horvat
1. mesto disco solo ženske Živa Horvat
2. mesto disco solo ženske Tajda Velikonja
2. mesto breakdance ekipa "The Chosen Ones" (Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Rok Mihalič, Filip Kovačič, Dejan Zečević)
2. mesto Breakdance solo Filip Kovačič
5. mesto disco solo ženjske Maja Ocvirk

"Po več kot letu in pol nam je končno uspelo izpeljati prvenstvo. Odličen dan je bil, ne le zaradi uspehov, predvsem zaradi veselja, da smo se po več mesecih lahko dobili v dvorani in skupaj trenirali ter se družili v živo. Za pripravo in treninge v dvorani smo imeli le tri tedne, toliko, da smo uskladili koreografije in malce povrnili občutek. Pri vseh se je poznalo pomanjkanje tekmovalne kondicije, ki jo sam doma ne moreš natrenirati. Se je pa izkazalo, da sem pripravil odličen program za treninge preko spleta. Nekateri so se odločili, da bodo v času karantene trenirali sami, tisti, ki so trenirali po mojem programu preko zooma pa so bili skoraj za razred boljši od ostalih. Trenirali smo veliko tehnike kar se je na koncu izkazalo za ključno, saj so bili ob isti fizični pripravljenosti bolj stabilni, lepše in bolj natančno so zaključili gibe, predvsem pa so bolj natančno sledili glasbi. Pri parih in skupinah pa se je poznalo, da smo v prejšnjih letih ogromno pretrenirali koreografije in smo sedaj v nekaj tednih zelo hitro uskladili korake, kar je pri kategorijah, kjer sta na odru dva ali več plesalcev zelo pomembno. Kako naprej s treningi v živo in tekmovanji pa bomo videli v naslednjih dneh. Upam, da bomo lahko nadaljevali," je ob tem povedal trener Dejan Zečević.