V Ljutomeru zaustavljali voznika, ki ni ustavil. Pri parku je nato zbežal iz vozila.

Med postopkom z voznikom so na kraj prišle tri osebe moškega spola v vidno vinjenem stanju in so agresivno nastopale proti policistoma.

Prlekija-on.net, torek, 2. februar 2021 ob 12:201
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ljutomer so minulo soboto, malo pred 22. uro med kontrolo cestnega prometa na Prešernovi ulici v Ljutomeru zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri parka, kjer je vozilo zaustavil in zbežal iz vozila. Po približno 200 metrih sta policista voznika dohitela in zaradi neupoštevanja ukazov, aktivnega upiranja in suma pobega zoper njega uporabila prisilna sredstva. Med postopkom je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.77 mg/l alkohola. Zaradi nestrinjanja z rezultatom je bil vozniku odrejen tudi strokovni pregled. Voznik je bil pridržan in bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Med postopkom z voznikom so na kraj prišle tri osebe moškega spola v vidno vinjenem stanju in so agresivno nastopale proti policistoma. Po opravljenih aktivnostih je bil vsem osebam izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.



Več v Črna kronika