V DSO Ljutomer po enajstih mesecih prvič opravili dnevne obroke v skupni jedilnici

Prav tako stanovalci sedaj lahko brez spremstva zapuščajo dom, se gibajo po parku, obiščejo svojce, gredo na sprehod.

Prlekija-on.net, torek, 2. februar 2021 ob 20:031
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Minilo je deset dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih v DSO Ljutomer. Cepljeni stanovalci in tisti, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli okužbo Covid-19, sedaj predstavljajo veliko večino stanovalcev. "Po posvetu z regijsko koordinatorico smo tako pristopili k postopnemu mehčanju dokaj strogih ukrepov, ki so krojili življenje naših stanovalcev skoraj celo leto 2020. Kljub temu smo zelo previdni, saj ni povsem jasno kakšen odstotek imunosti starejše osebe dejansko dobijo po izvedenem cepljenju," so ob tem zapisali v domu ter dodali, da so danes po enajstih mesecih prvič opravili dnevne obroke v skupni jedilnici, sicer največ po dva stanovalca za isto mizo.

"Prav tako naši stanovalci sedaj lahko brez spremstva zapuščajo dom, se gibajo po parku, obiščejo svojce, gredo na sprehod. Gibanje po domu je spet skoraj normalizirano, zopet je zaživela naša delavnica, v manjših skupinah lahko organiziramo tudi skupinske dejavnosti. Obiski stanovalcev še zmeraj potekajo obvladovano, kar pomeni, da se je potrebno prej najaviti.
Seveda obstaja možnost, da se bo kljub prizadevanjem zaposlenih in stanovalcev občasno še pojavila kaka okužba, vendar, v kolikor ne bo v večjem obsegu, bomo glede na precepljenost stanovalcev poskušali v domu ohraniti čim bolj normalno življenje.
Vsem, ki ste nam in stojite ob strani se zahvaljujemo za razumevanje, svojcem za potrpljenje, hvala vsem za spodbudne besede in lepe misli zlasti v obdobju, ko nam je bilo najhuje
," so še ob tem zapisali v DSO Ljutomer ter vsem zaželeli zdravja in zaupanja v prihodnost.

MEHČANJE UKREPOV Mineva 10 dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih. Cepljeni stanovalci in tisti, ki so v...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Torek, 02. februar 2021


Več v Gospodarstvo