Oranžno opozorilo: Veter pri nas lahko preseže 70 km/h

Najmočnejši sunki jugozahodnega vetra v višjih legah in na severovzhodu Slovenije lahko ponekod presežejo hitrost 70 km/h. Temperature pa bodo ponekod presegle 15 °C.

Prlekija-on.net, sreda, 3. februar 2021 ob 11:29
Veter lahko preseže 70 km/h

Veter lahko preseže 70 km/h

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v sredo na vzhodu in severu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ki bo najbolj izrazit v višjih legah in na severovzhodu Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na vzhodu do 13 °C. Arso je izdal tudi oranžno opozorilo, saj v sredo popoldne, zvečer in v prvem delu noči lahko najmočnejši sunki jugozahodnega vetra v višjih legah in na severovzhodu Slovenije ponekod presežejo hitrost 70 km/h.

Temperature bodo ponekod presegle 15 °C

V četrtek bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo razmeroma sončno. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severnih krajih okoli 0, najvišje dnevne od 10 do 16 °C.

Tudi v petek in soboto bo več oblačnosti na zahodu in več jasnine na vzhodu Slovenije. Predvsem v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Toplo bo, pihal bo jugozahodni veter.

Sneg v Prlekiji

Našo pokrajino pobelil sneg, a bo že med tednom krepko čez 10 stopinj C


Oranžni alarm
Za severovthod je izdano oranžno opozorilo, vir: Arso
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava