Domačinke pričakovano zmagale

V Ljutomeru sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Weiler Volley Zreče.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. februar 2021 ob 08:41
ŽOK Ljutomer - Weiler Volley Zreče

ŽOK Ljutomer - Weiler Volley Zreče

V 16. krogu 1. B DOL za članice, sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Weiler Volley Zreče. Pričakovano so tekmo dobile domačinke, ki so zmagale s 3:0 (25:11, 25:14, 25:13).

Prvi set so povedle domačinke, po napadih Ane Kolmanič in Adele Pintarič z 2:0. Domačinke so nadaljevale z dobrimi napadalnimi akcijami ter kasneje po odličnen napadu preko Adele Pintarič, povedle s 7:2. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener, so Ljutomerčanke stopnjevale pritisk ter po dveh zaporednih točkah Kaje Makoter, povedle z 11:4, po bloku Barbare Petek pa s 13:6. V tem delu igre so bile domačinke boljše nasprotnice, saj so na vsako točko gostij, dodale svoje tri ali štiri. Adela Pintarič, ki je bila v prvem setu uspešna v napadu, je domačinke povedla v vodstvo s 16:8. Taka prednost, kjer so bile Ljutomerčanke izrazito boljši nasprotnik, pa je zadostovala za miren zaključek prvega seta, ki so ga dobile z rezultatom 25:11.

Drugi set je z asom na servisu za domačinke odprla Sara Kutnjak, Barbara Petek pa z blokom povedla domačinke v vodstvo 2:0, Ana Kolmanič pa kasneje s 3:1 in 6:2. Tudi v tem setu so na igrišču v vseh elementih odbojke prevadovale Ljutomerčanke, ki so točke, ob dobrem sprejemu in organizaciji igre, dosegale z vseh možnih položajev. Po napadu Kaje Makoter so povedle kar za 9 točk naskoka. Se pa Zrečanke niso predale ter se ob borbeni igri vseh, ter nekaj nepotrebnih napakah v domači ekipi, pri rezultatu 11:6, približale na 5 točk zaostanka. Ljutomerčanke so zatem spet strnile svoje vrste ter najbolj po zaslugi Adele Pintarič, ki je odlično servirala, povedle s 17:7, po dveh točkah gostij, pa še 19:9. S tem pa je bil tudi drugi set praktično odločen, saj je bilo očitno, da tokrat Zrečanke niso dorasle nasprotnice. Do zaključka seta sta obe ekipi izmenjajoče dosegli še nekaj točk, eno izmed njih tudi mlada Alisa Oletič, kar je pomenilo zanesljivo zmago Ljutomerčank z rezultatom 25:14.

V tretjem nizu edino vodstvo Zrečank

V tretjem setu je prvo točko za gostje dosegla Nika Vovk ter gostje povcedla v vodstvo z 1:0. To pa je bilo tudi edino vodstvo Zrečank, saj so v nadaljevanju pobudo prevzele Ljutomerčanke ter po napadu Ane Kolmanič, povedle s 6:1. Po minuti odmora trenerja Pisnika, se je stanje na igrišču delno spremenilo, saj so Zrečanke rezultat znižale na 7:4, Ljutomerčanke pa nato po treh zaporednih točkah povedle z 10:4 in nato po nekaj napakah gostujoče ekipe, še z visokih 16:7. Zrečanke so kasneje rezultat znižale na 16:10, kar pa je bilo premalo za kakšen preobrat v igri. Posbej ne po dveh uspešnihn napadih Ane Kolmanič, ki je Ljutomerčanke povedla v vodstvo z 22:12. S tem pa je bil tudi zadnji set praktično odločen v korist domačink. Končni rezultat 25:13.

Adela Pintarič, igralka ŽOK Ljutomer, je po tekmi povedala: "Čeprav smo igrale proti ekipi, ki je na dnu lestvice, smo se tekme lotile resno in odločno ter kljub odsotnosti trenerja in nekaterih soigralk, odigrale tekmo kot je treba. Na tem mestu bi pohvalila vse soigrake, ki se trudijo po najboljših močeh ter čestitala mladim igralkam, ki so dobile priložnost za igro".

ŽOK Ljutomer - Weiler Volley Zreče 3:0 (25:11, 25:14, 25:13)

ŽOK Ljutomer: Banfi, Makoter (4), Kutnjak (2), Petek(10), Stavbar (3), Pintarič (13), Sakovič, Stankovič, Kolmanič Ana (15), Kolmanič Anja, Mikl (L), Oletič (1).

Weiler Volley Zreče: Jakob, Proševa (3), Petelinšek (l), Gorinšek (1), Iršič (2), Lajhar(7), Črešnar, Kovše (1), Vovk(2), Leva. Trener: Pisnik Tomaž.



Več v Šport